27.2.10

Världens bästa syster yster

Bomben slog ner idag - så nu ska vi ut och slå klackarna i taket! Känns som ett bra alternativ just för tillfället...

Det är tur jag har en sånn fantastisk lillasyster!

Partysugen och frustrerad

Syster Yster vill inte gå ut med mig i kväll! Hon skäms bergis...
Snälla någon, övertala henne! Nu när man är nere i civilizationen så kan man ju inte sitta hemma och mögla.

Min frustration beror nog även lite på mitt äventyr att ta mig från Dalarna till Skåne. Mer om det i nästa inlägg... Cirkus och hat mot diverse transportbolag utlovas!

Nu ska jag se vad vi kan göra för att rädda kvällen. Hm...

25.2.10

Inte kattpiss inte....

För att min lilla princessa ska vilja vara ute nu när det är snö så krävs det att man "pimpar" balkongen lite:



Haha, sittunderlag till katt är kanske något att satsa på?

Klumpfot

Min katt fick på nöten av grannkatten för nån vecka sen och nu har hon klumpfot. :(
Ett litet svullet sår på ena tassen som visserligen inte verkar göra särskilt ont att gå (eller busa) på, men att hon inte trivs riktigt med tillvaron det märks...


Häromdagen kröp min lilla skatt upp i handfatet medans jag duschade. Söt!

Så nu sitter jag i telefonkö för att komma fram till veterinären i Mora.

I övrigt blir det en lugn dag. Skulle ha jobbat uppe i byskolan, men fick ett sms för en halvtimme sen som sa att jag inte behövdes. jaha. Ja, det var väl kanske tur så att jag hinner passa veterinärens generösa telefontider 08-09. Fast det hade varit trevligt med med lite längre varsel...

Nä, nu ska jag sätta på skype:en och se vem som är online medans jag väntar på veterinären.
Ha en bra dag alla!

24.2.10

Fel årtionde?

Jag och syster yster har suttit och tjötat över skype och funderat över livets stora frågor (hur gör man för att vinna mahjong på datorn oftare? hur låter det om man sjunger svenska barnvisor med kinesisk brytning? osvosv...). Vi kommer alltid underfund med så mycket bra. Dagens insikt: jag är nog född i fel årtionde!

Om du skulle ha fötts på ett annat årtionde än det du är, vilket skulle det vara? Var skulle du passa bäst in?

Syster yster tycker att min mors, eller kanske snarare min mormors generation nog skulle passa mig bäst. haha. Tack för det televerket!

Nu ska jag titta klart på Cornelis-dokumentären på teve och efter det blir det ett litet kapitel i Jane Austen innan det är dags att nanna.

gonatt.

CHOKLAD!




Jag har crazycravings efter choklad!

Kan inte någon skicka hit en helikopter med ett par kilo chockies?
Snälla?

Resfeber

Identifierar mig just nu lite med Juliette Binoche's karaktär i Chocolat...

Jag och syster yster konstaterade häromdagen att vi två nog bär på lite oroliga själar - vi trivs allra bäst när vi flyttar på oss lite då och då.

Nu när jag är ensam här hemma så känns den där kringflackande själen av ordentligt... JAG VILL UT OCH RESA! Eller rättare sagt: jag vill att flytten ska vara i morgon! Jag är trött på snö nu, och på sverige lite sådär i allmänhet.

Tack gode gud att jag ska åka på sportlov hem till skåne och på påsklov ner till bryssel. Annars hade jag blivit tokig...

Hur har ni i övriga sverige/världen det i snökaoset nu förresten? Här uppe är det snösnösnö, men idag skiner i alla fall solen. Ska ta en jättepromenad senare i eftermiddag. Härligt!

22.2.10

Boredom-central

Släppte av syster yster i Mora i morse och efter det har det inte hänt mycket...

Disk, ett par halvkassa brittiska komediserier på TV, tvätt, lektionsplanering, kattlek och ett par telefonsamtal. That's my monday for ya!

Har i alla fall haft ett par jätteroliga dagar med lil sis. :) I morgon är det dags för jobb igen och så lär vädret bli bättre så att man kan få ta en ordentlig promenad i snön. Toppen!

Nu blir det nått avsnitt av upstairs downstairs innan det är dags för sängen...

17.2.10

Celebert besök

I kväll kommer syster yster upp och hälsar på mig! Äntligen - sju års väntan är förbi, nu kommer syster yster äntligen till Dalarna. Haha.

15.2.10

Swing it magistern

Klockan är snart mittinatten och här sitter jag och youtube:ar som en galning. Det är morgondagens lektion som satt griller i huvudet på mig...

Hur långt har vi egentligen kommit sen detta?



Och hur gammaldags får man egentligen lov att vara som 23-årig musiklärare? Nä, skärpning! Jag får helt enkelt ta och bita i det sura äpplet och försöka anpassa mig till tiden...

Men lätt kommer det inte att bli!

14.2.10

Skottar

Har haft en jättekul kväll i schlagerns tecken! Kom precis innanför dörren efter att ha dansat loss till carola och bröderna herrey större delen av kvällen... Klockrent!

Innan jag går och lägger mig måste jag dock slå ett slag för två vardagshjältar vi har här i Älvdalen - skottebröderna!

Det finns ingen taxi i älvdalen så om man vill ta sig hem efter en utekväll nere på byn så är det raggning av skjuts som gäller. Som tjej är inte det alltid helt säkert och trevligt... MEN då finns det två bröder som är ute och kör i stort sett varje helg som man kan ringa. Kan de köra så ställer de alltid upp och de ser till så att alla kommer hem säkert och bra. Så även idag!

Under mina två år i älvdalen har jag fått skjuts av dessa bröder ett antal gånger OCH de hjälpte mig med min bil förra året när den inte startade. Jag känner dem inte särskilt mycket men de ställer alltid upp! Fantastiskt!

Tänk om alla var som dem!?

Nu ska jag och toulouse gå och lägga oss.
godnatt!

13.2.10

På med danseskorna!

Nu kommer de fram - skorna som sambon älskar att hata!

Muahaha.



Är det fest så är det! Då är ju faktiskt schlagerstövlarna ett måste...

12.2.10

Alone again, naturally...

Nu har han åkt...

I helgen är det därför följande som gäller:




I goda vänners lag såklart! I morgon väntar schlagertittande hemma hos min schlagerbundsförvant A och efter det blir det utgång på caféet där det är schlageryra.

I enlighet med helgens tema ska jag nu lyssna på Skifs "det blir alltid värre framåt natten..." och gosa ner mig i en av sambons T-shirts.

gonatt.

Solstrålar

Jag älskar trots allt mitt jobb! Idag har varit en sådan dag då allt fungerar perfekt och alla elever är som solstrålar! Fantastiskt!

Precis en sån här jobbdag behövde jag nu inför sambons departure. Han åker i kväll... snyft

11.2.10

Knut i magen

Har en grej på jobbet som jag inte för mitt liv kan komma på en bra lösning på. Grrrr. Att det ska vara så svårt att jobba med ungdomar!??! Men men - det löser sig nog. Ska ringa "den gamle" och be om råd i eftermiddag. Bra med en mamma som är gammal i game:et!

Och i morgon åker han - min underbare man. Han ska upp till finska lappland i en månad (!) och leka med hundspann. Kul för honom, mindre kul för mig. Som tur är kommer syster yster upp på onsdag, hon är räddaren i nöden. Annars vet jag inte vad jag hade gjort.

Så jag lär väl leta upp lite grejer att sysselsätta mig med nu när jag ska bo själv. Surdegsbakning tillsammans med blivande mamma H är redan inbokat, men resten av tiden då? What to do, what to do?! :P Tycker inte om att vara ensam...

9.2.10

Tiddelipom

Snön vräker ner - tiddelipom
alltmer ju mer - tiddelipom
alltmer ju mer - tiddelipom
det snöar.

Och nästa vår - tiddelipom
om bra det går - tiddelipom
i mina tår - tiddelipom
det töar.


Nalle Puhs sjumilaskog låg nog här i trakterna...klimatet känns i vart fall bekant!

8.2.10

Schlager - räddningen i nöden!

Så, nu har jag jobbat med trevliga ungar, njutit av solsken, tittat på mina favoritserier och - viktigast av allt - totalfrossat i gamla schlagerklassiker. Helvetesmy från gårdagen är som bortblåst! Tjohoo!

Sambon är fortfarande lite skeptisk och tassar lite extra försiktigt runt mig idag, ifall ifall hormonmonstret från igår helt plötsligt hoppar fram igen. hihi. Han är söt. Han diskade all disk idag! Jag är lycklig!

Tack för den positiva energin finelinan, jag tror det hjälpte!

7.2.10

Loosing it?

Hormonell och jävlig idag - kan inte någon dumming komma förbi så jag kan få skå in skallen på den?



Grrr!

och så var cirkusen igång...

Schlagernörd som man är så spenderades en stor portion av gårkvällen framför SVTs årliga storsatsning. Jag kan ju inte precis påstå att jag var imponerad... *gäsp*

- Uselt startfält där den enda låt som ens skulle kunna ha en chans att kvala in i ESC-finalen röstades ut i slutet. OK, några fina låtar (och Salem är ju alltid härlig), men inget med det där "lilla extra". Dussinlåtar rakt över...

- Vem skrev manus till programledarna? Den personen borde bytas ut PRONTO! Herregud vad vi satt och vred oss åt de tama försöken till rolighet.

+ Dolphs mellanakt! Men sjöng han på riktigt? Var lite singbackvarning ett par ggr...


Nä, skärpning Sverige till nästa vecka! Då vill jag se stora nummer, med fart och glöd. Mer passion - mindre kalkon!

5.2.10

We're all in this together!

Jag och sambon har feber och är dödsförkylda (det känns så i alla fall) och ligger därför hemma båda två för andra dagen i rad... Vi knaprar ipren och C-vitaminer samt spelar guitar hero för att få tiden att gå, haha. :P

Som om inte vi människosjuklingar vore nog så blev Toulouse mobbad av den elake grannkatten i går, igen, och fick sig ett rejält rivsår på ena tassen. Hon haltar runt här i lägenheten och tycker synd om sig själv (fast när ingen ser på så passar hon på att leka av sig i en papperskorg, tvättkorg, eller bland mattes smycken - så hon är nog ok).

I övrigt är det mycket väntan just nu, trots att det känns som om tiden bara rusar iväg. Har lite svårt att hitta balansen tror jag...

3.2.10

Det är förkylt

Feber, halsont, ont överallt, seg - hur mycket snor ryms det egentligen i en näsa?

Måste ner till skolan och ta min lektion idag, men sen ska det bli ännu mer vila.
Den här skiten måste bort!

2.2.10

Här ska sökas jobb

Idag är det inte bilen ni ska hålla tummarna för - utan mig!
Berättar mer om det sen...

I övrigt så är det mest snö och halsont på tapeten för tillfället.
Sommar? Varför inte!

1.2.10

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Nej syster yster, din lilla spydiga unge, det var inte körförbud på gång. Min underbara, fantastiska, bästa lilla bil gick igenom besiktningen - mot alla odds (förra året höll vi på i sex månader med återbesök och reparationer, körförbud och mycket pengar)!

I år klarade vi oss undan med ett litet stenskott på en av lyktorna som man tydligen kan fixa själv med lite lim. :)

Nu ska jag gå och lägga mig och sova gott!

Håll tummarna!

I dag är det åter igen dags för Kittys årliga läkarkontroll - vi ska till besiktningen!

Håll tummarna för att hon går igenom!