1.10.12

Vad skönt det är...

...att jag inte har riktigt lika fullt schema denna veckan som de senaste. Idag kom jag hem vid tolv och har sedan dess hunnit med att umgås en hel massa med både barn och make. Vi tog bland annat en lång promenad i det fina vädret och testade gungorna på grannlekplatsen, samt gjorde en utflykt till Citygross där vi passade på att undersöka hur de automatiska dörrarna fungerar och hälsa på fastbundna vovvar utanför (vi vinkade till dem på tryggt avstånd). Vad livet är spännande när man är nästan ett år gammal (eller mamma till den nästan ettårige)!


Det är så härligt höstigt i luften ute nu! Det är lite lagom kyligt och solen har det där speciella höstskenet som bara finns under de allra bästa, höstigaste dagarna varje år. Jag skulle kunna bo utomhus när det är så här.

Tänkte förresten be om lite tips. Vi i föreningen Samkultur ska ordna julmarknad i december och håller på att planera för fullt för detta. En av planerna är att besökande barn ska kunna göra egna julklappar att ta med sig hem. Har du något tips om lätta, relativt snabba, pysselprojekt för barn som skulle kunna fungera till detta? Jag tänkte att man kunde ha "måla/dekorera din egen ljusstake (av trolldeg, lätt att förbereda ett gäng innan, och billigt). Något annat fiffigt förslag? Vi tänkte ha ett par saker att välja mellan.

2 comments:

englundskan said...

Kolla på www.365slojd.se/. Där finns det massor med tips på pyssel i alla svårhetsgrader. Och så har jag ett tips på yoga, det är en av mina kurskompisar som har ett yogacenter www.yogiana.se/ En klok människa.

Ida said...

Det kanske inte blir en fullvärdig julklapp, men annars är dekorera pepparkakor alltid en hit!