28.8.12

Back to school

Idag hade jag terminens första riktiga skoldag. Har suttit i seminarier sen elva i förmiddags och har haft ganska trevligt faktiskt. Det känns som att jag hamnat i en bra seminariegrupp, och min studiegrupp (även kallad "bebisgruppen", eftersom vi småbarnsmammor hamnat i samma grupp för att lättare kunna sammordna tider) blir nog toppen.

Så jag vet ju vad jag ska pyssla med under de kommande månaderna. Pedagogik för hela slanten. Maken däremot är lite mer osäker. Han letar efter och söker jobb men det går inte lysande måste jag säga... Det är svårt att få jobb i Sverige över huvud taget. Lägg till "ingen formell utbildning" (naturguide räknas liksom inte här nere i söder) och "nyinflyttad med knagglig svenska" så går dina jobbchanser mer eller mindre ner på noll. MEN, i skrivande stund har han varit nere och fått träffa en supertrevlig handläggare på arbetsförmedlingen som kanske kan hjälpa honom att få praktikplats och komma igång ordentligt. Så nu håller vi tummar och hoppas hoppas hoppas!

Resten av dagen ska ägnas åt hundar, tvätt, skolarbete och mumintrollet/mupparna/djuren på bondgården/annan valfri bok som Luka vill läsa (den ungen gör inget annat än läser/leker med böcker...blivande språkläraren är stolt i mammahjärtat).

Trevlig tisdag!
återkommer senare med ett superdupergott pizzarecept som jag hittade häromdagen. Känner att det är så bra att det måste delas med er.

2 comments:

Anonymous said...

Hej My! Brukar titta in här ibland. Vad skönt att höra från en familj i samma situation. Maken här hemma jobbar i perioder och verkligen KÄMPAR efter att få ett hyggligt jobb. Han är inte kräsen, men jobben är verkligen svårfångade. Trots att han har bra meriter så får han aldrig jobb som han är kvalificerad till. Vi har fortfarande hopp dock. Snart ska det nog vända :)
/Karolina P-J

finelinan said...

Pizza! Gott! Det vill jag ha nu. En riktigt smarrig hembakad pizza. Lite sent att ställa sig att laga mat kanske...

Joo, jag HADE kork på flaskan, men jag hade inte skruvat fast den ordentligt... =)

Får han börja på dagis redan innan han är ett? För visst är han väl född i slutet av oktober?