10.11.11

Sovdag

Jag och det lilla matvraket är ensamma hemma idag, maken är i Bryssel och jobbar. När BVC-sköterskan var här igår (jepp, de gör hembesök till oss mammor som har lite svårt att ta oss till kliniken själva) så pratade vi en hel del om ammningen och hon sa att det just nu bör vara helt och hållet barnet som bestämmer och att det runt den tredje veckan brukar vara en ammningsspurt då bebisarna mycket väl kan vilja äta varannan timme minst. Jag misstänker starkt att Luka är ett underbarn som redan lärt sig förstå franska för sen BVC-sköterskan åkt har han inte velat sluta äta, typ. Innan hade han i alla fall lite längre (två-tre timmar) sovpauser mellan matningarna, men nu är det i stort sett varannan timme som gäller, minst. Och mellan ska man helst få sova på mammas axel. Jojomenn... Så natten spenderades ammandes i tevesoffan (att amma non stop uppe i sängen går bara inte, omöjligt att hålla sig vaken).

Idag tar vi det alltså väldigt lugnt. Han får äta när han vill och mellan målen så sover vi båda två. Utom just nu för jag var tvungen att ta en dusch och slänga in en tvätt så jag vaknade till lite. Tänkte käka lite lunch också på samma gång...

Hoppas ni har en bra dag ni också!

3 comments:

Petra H said...

men nu förstår jag varför V också ville äta non-stop för nga veckor sedan!! det stämmer om man räknar bort V prematurveckor, dvs går efter hans sk korrigerade ålder! och ja, visst är det svårt att hålla sig vaken på nätterna... V äter nu lite mer sällan och jag hinner faktiskt ha ett liv emellan matningarna ;-)
kram!!

finelinan said...

På ett sätt kan jag sakna att amningen inte fungerade för oss. Jag saknade närheten lite. Men på ett annat sätt var det rätt skönt när vi började med ersättningen. Förutom att vi slapp slabbandet (jag var tvungen att sitta med en handduk under brösten för att han sölade så mycet, hälften kom utanför, om inte mer, så blev Gibson en lugnare och gladare bebis (han fick ju i sig mer mat), han sov bättre, JAG sov bättre och jag kunde ha ett liv utöver amningen. Jag är den rastlösa typen, så att sitta sådär och konstantamma hade nog gjort mig galen! =)

englundskan said...

Ja det är ju lite efterfrågan och tillgång det där. Ju mer du ammar ju mera producerar du. Håll ut, om ett halvår (eller så) är det över.
Plötsligt gick en av mina babysar i sugstrejk, jag fick korkade och okunniga svar från bvc-sköterska men hittade till slut lösningen själv. Skulle det inträffa (vilket Gud förbjude) så kan du fråga mig.