8.11.11

Jävla piss!

Nu är jag arg!

I söndags åkte vi till Bryssel, men två veckor gammalt spädbarn, ENBART för att kunna gå till svenska konsulatet i går förmiddag och fixa med alla papper till Luka och hämta mitt pass. Det är inte ett litet företag för oss att ta oss till konsulatet på deras nya, otroooligt generösa öppettider, så vi hoppades ju såklart på att allt skulle kunna fixas på en gång.
När vi kom dit så fick vi reda på att vi kanske skulle få vänta i en halvtimme. Nemas problemas, det kunde vi väl stå ut med. Efter en timmes väntan (!), och en snabb ammningssession inne på handikapptoan, så fick vi till slut komma in. Mitt pass var inga problem att fixa, så det var ju lugnt. Däremot så kunde hon inte hjälpa oss med Lukas samordningsnummer osv om vi inte ville ha pass till honom (och det vill vi inte, för det är lättare och billigare att fixa när vi är i Sverige och han kommer att ha sitt belgiska ID-kort, som fungerar som pass, innan vi flyttar). Vi blev i stället tillsagda att gå via skatteverkets hemsida för att folkbokföra honom. Kändes lite snopet att ha åkt hela vägen i "onödan", men jag hade ju i alla fall fått hämta ut mitt pass. Inte helt bortkastad förmiddag i alla fall....

Så idag går jag in på skatteverkets hemsida för att se hur jag ska gå till väga. Och döm om min förvåning när det där står att barn som är födda utomlands ska folkbokföras via konsulat eller ambassad på plats. Que?! Jag ringde upp skatteverkets infotelefon och frågade en mycket trevlig tjej vem som har rätt och hur jag ska göra och hon upprepade vad det stod på hemsidan: jag måste gå via konsulatet!

Jag har försökt få tag på konsulat-damen i en halvtimme nu, men det är upptaget. Jag hoppas hon har en väldigt bra lösning på detta när jag väl får tag på henne. Luka måste folkbokföras så snart som möjligt och jag vet inte hur vi ska lösa det med att åka till Bryssel under en veckodag en gång till inom de närmaste veckorna. SUUUUCK.

Nu ska jag försöka ringa igen. Wish me luck.

ps. Luka gallskrek från 22 - 03 i natt så jag är inte på ett försonande och trevligt humör idag i alla fall. Detta gjorde INTE saker och ting bättre...

4 comments:

Trillingnöten said...

Grrrr, jag skulle ha blivit skogstokig! Seriöst!

Anonymous said...

Sånt kan göra en galen... Man kan ju tycka att de ska kunna sina saker.
Lycka till och hoppas du får sova lite under dagen idag.

Petra H said...

själv sov jag max 3 timmar inatt så jag känner med dig!! satt och grät vid 04.30 med V i famnen - han villle inte äta utan bara sov (viktnedgång så han MÅSTE äta var 3e timme).

Tess said...

Jag blev också lite förvirrad när jag var där idag, hon sa samma sak till mig. Man kan ju inte ens söka pass på konsulatet!

Jag förklarade att jag ska söka pass i Sverige i december och då sa hon att det är rätt att jag ansöker om samordningnummer hos henne. Mycket förvirrande.
Glöm inte att du måste ha ditt personbevis med, det hade jag missat men som tur var hade jag kvar mitt i väsken från besöket på brittiska ambassaden förra veckan.