7.11.11

Idag ska pojken bli svensk...

...eller vi ska i alla fall åka till konsulatet och hoppas att vi fattat allting rätt när det gäller vilka papper osv man behöver för att registrera att man fötts. Och ja jag skriver att vi ska till det svenska konsulatet, och inte ambassaden, för det finns nämligen inte längre någon svensk ambassad i Bryssel. Det var någon som bestämde sig för att spara in på de svenska ambassaderna och tyckte att the way to start var att ta bort en sådan onödig ambassad som den i europas huvudstad. Jomen visst, logik på hög nivå. Så nu finns det i stället ett konsulat som är öppet 10-12 tre dagar i veckan. Topp! Perfekta öppettider för alla oss som inte finns på plats i Bryssel, eller jobbar eller så...(jag ironisk? nääärå).

Återkommer med info om hur det går till (eller inte går till, beroende på resultatet av dagens äventyr) att registrera utlandsfödd bebis. Tills dess: ha en härlig dag!

2 comments:

Petra H said...

Det går säkert jättebra, det gjorde det för oss iaf. Och även på kommunen var det super smidigt och kostade bara 1,20 Eur (lönt att ta betalt??). Håller tummarna att det går lika lätt för er!
kram

Trillingnöten said...

Dryga de är! Samma sak i USA...Tragiskt att behöva åka så långt nu när globaliseringen är i full affekt :) Lycka till!