3.10.11

Jag skäms och förstår inte hur detta har gått till!

Alltså, nu går skam på torra land! Hur i hela friden kan jag ha missat detta?!

Jag är alltså lärarstudent, jag har jobbat och varit engagerad inom skolans värld sen jag själv gick ut gymnasiet, jag har en mamma som jobbar som lärare och ändå så har jag helt och hållet missat att det kommit en ny läroplan! Hallå!!! Nytt betygssystem? Svårare att komma in på gymnasiet? Betyg från årskurs 6? Osv... Alltså HUR I HELA FRIDENS NAMN kan jag ha varit så bortkopplad från den svenska skolvärlden att jag missat detta?

Nu ska jag ta en kopp thé för att lindra den värsta chocken och sen ska jag forsätta lyssna på den inspelade föreläsningen om skolans styrdokument som försatt mig i detta chockade tillstånd.

Herregud...

6 comments:

finelinan said...

Det visste inte jag heller. Jag trodde att det fortfarande var på diskussionsstadiet. Iallafall var det det sist jag hörde något om det. Så det kan gå. Bra att du informerar mig! =) Det hinner kanske ändras igen innan Gibson börjar skolan på riktigt, så än behöver jag nog inte läsa igenom det. Räcker med att hålla reda på förskolans läroplan, även fast jag struntar rätt mycket i den.

Vagnen ja. Jag tycker det är så svårt med prissättning. Är 1500 för mycket?

Anonymous said...

Ja du, det kanske säger mer om mig än om dig! Det kan vara så att det inte har varit det viktigaste för oss att prata om det senaste halvåret. Men du kommer snart in i det. För min del blir det lite mjukstart, för mina nior ska ha betyg enligt den gamla läroplanen, och sjuorna ska inte ha betyg förrän nästa år. Det är för de lärare som har både åttor och nior, som det blir lite jobbigt redan nu./m

majsanx said...

Detta tyckte jag var lite roligt men kanske bara för att jag har stenkoll o bor i sverige :p

Trillingnöten said...

Du får F i uppdatering :) hahahaha...jag har ju t o m skrivit om denna läroplan på min blogg :) hahahaha....det är okej. Det är först under våren som det har escalerat ordentligt med förberedelser och annat så du är inte så jättesen!

Stef said...

Muahahha du har bott under en sten! ;) kramar

nika said...

Oj...det har totalt gått mig förbi...jösses...men här så betygsätter man även förskolebarnen.......sjukt men sant..