19.9.11

Källor

Har en "essay" att skriva till nästa vecka och har spenderat den senaste timmen med att hitta bra, tillförlitliga källor på internet. Inte helt uppenbart nej... Särskilt eftersom jag ska skriva om den sydasiatiska invandringen till Storbritannien, ni kan ju tänka er vilka trevliga sidor man får upp när man försöker hitta något vettigt och vetenskapligt om pakistanska immigranter i england t.ex.

Men men, skam den som ger sig. Jag har inte tillgång till något universitetsbibliotek el likn där jag kan hitta böcker osv om ämnet så jag fortsätter rota runt på nätet. Ibland hittar man rätt och jag har redan en hel del statistik från Office of National Statistics samt ett par officiella publikationer som verkar bra.

Någon som har något tips att komma med? För att hitta hela, eller delar av, böcker publicerade på nätet t.ex?

3 comments:

Trillingnöten said...

Ojoj, det där är svårt! Att hitta böcker så där online är klurigt. Om det inte gäller de gamla klassikerna så klart :) Då kan de finnas i överflöd för ingen annan läser dem :)

Stef said...

Du kan ju alltid gå in på amazon och beställa hem böcker för nästan inga pengar alls, det är ett tips....hmmm sen så borde din skola ha en databas som du ska ha tillgång till där du kan söka artiklar och grejer som publicerats! Hör med skolans bibliotek, du ska kunna logga in i databasen via din skolas hemsida, hitta rätt databas att söka i och sen är det bara att lära sig söka rätt, men bibliotekarierna är skitduktiga på det där! kramar

tolken said...

Håller med Stef. Skolan borde ha en databas som du borde ha tillgång till via internet (många om :-). Men sen har åtminstone universitetsbiblioteket i Leuven "day pass". Alltså man kan köpa access för en dag och då få tillgång till databaser samlingar osv. Vet inte om Liège kanske har samma sak, eller?