15.8.11

En lång resa...

...blev det för att ta sig hem till Belgien igen, mycket längre än väntat.
När vi hunnit bli lite misstänksamma över att vi inte boardat planet än, tio minuter innan förväntad avgång från kastrup, kom nämligen kaptenen och informerade oss om att den lilla manicken som varnar för åska och dylikt inte fungerade på vårt plan och att om vi lyfte med det så riskerade vi att sluta upp "som Air France i Atlanten" (tack för den informationen, väääldans pedagogiskt hörru). Så vi fick vänta på ett nytt plan.

Vi skulle ha landat i Bryssel halv nio i går kväll och tagit sista tåget till Liege och sen fått skuts hem av en av mina gamla kollegor. Tanken var att vi skulle varit hemma runt midnatt. I stället lyfte vi från Kastrup halv elva, landade i Bryssel strax efter midnatt och fick tag på underbara blivande gudfadern som skjutsade oss hem till svärföräldrarna så att vi hade någonstans att spendera natten.
Jag spenderade natten med att försöka sova (rätt lönlöst faktiskt...) mellan dumma sammandragningar som fick hela magen att krampa och efter att ha kräkts upp frukostbananen i morse så tog vi tåget till Liege runt åtta och fick väckt underbara kollegan som agerade taxi idag i stället. Vi var hemma strax efter tio i förmiddags. Möra som attan.

Men det är skönt att vara hemma trots allt. En gosig, yrvaken, kisekatt mötte oss i trappen och umgicks med oss en lång stund medans vi åt frukost (som jag fick behålla) ute på gäsmattan (i solen!!! det är sol här!!! det är en alldeles obeskrivlig känsla att slippa regnet). Och kollegan stannade ett par timmar och tog en prommenix med oss. Lagomt avslappnat.

Det är helgdag i Belgien idag, fråga mig inte varför, och med det fina vädret kommer fullt med besökare till Sortilège:en. Det är fullt ös ute på gården och jag tar mig en runda då och då för att titta på de olika grupperna som har roligt, det är väldigt hög mysfaktor här just nu.

3 comments:

Petra H said...

Suck, flygstrul är aldrig kul och speciellt inte om man bara vill komma hem och ta det lugnt. Och kaptenens kommentar var ju verkligen inte pedagogisk! Tänker på alla flygrädda...
Den 15 augusti är helgdag i de flesta katolska länder eftersom det var den dagen som Jungfru Maria fick komma upp i himlen (typ som Kristi Himmelsfärd men Marias himmelsfärd alltså). Jag är lite av en trivia-nörd ;-) http://en.wikipedia.org/wiki/Assumption_of_Mary
Skönt att du fick behålla frukosten, är du fortarande illamående eller är det bara ibland?
KRAM!

Trillingnöten said...

Vilken kapten! Man blir ju mörkrädd för mindre liksom...men bra så att alla hajjar och inte blir alltför upprörda för att planet inte klarar det...måste ändå säga att jag flugit många gånger och det är sällan som det är problem :) Mer problem med tåg :p

Stef said...

Suck you gotta love flying! När det väl blir förseningar så blir det ofta rejäla sådana. Tur att ni kunde sova i bryssel!

Vi har faktiskt också sol här idag vilket känns väldans skönt. Just nu känns det som att det inte spelar någon roll ifall det är kallt eller varmt, bara det är sol! kramar