27.7.11

Sortilège

Jag tog på mig mina röda gummistövlar och trotsade duggregnet för att ta en promenad runt vår sommarattraktion här i Martinrive - Sortilège ("Förtrollningen" på svenska). Det är en¨interaktiv sagopromenad förlagd till fantasyns medeltid.

När man kommer hit med familj/vänner/kollegorna så får man en sådan här fin karta (se nedan) och en sagobok av vår inneboende riddare/lekledare. I sagoboken finns en historia som man ska följa under tiden som man promenerar runt med hjälp av kartan. Sagan varierar lite under säsongen, men det är för det mesta en prinsessa som ska räddas eller något liknande. För att prinsen (som man träffar på under promenaden) ska kunna rädda prinsessan vill det till att man själv kan lösa gåtor och uppgifter längs vägen för att lura häxor, drakar och annat trolltyg.


På väl valda platser längs vägen hittar man de olika "uppgifterna" som ska utföras. Det kan vara att ta sig genom en hinderbana, lösa en gåta, leka en lek osv....

Och det är en fin promenix man får. Det tar ca 2 timmar allt som allt och då passerar man många mysiga, lummiga stigar...


 Tar sig över vattnet på lite olika sätt... (här under en av broarna, bilder på andra kommer senare)
 Besöker olika byggnader, gömmställen och kojor...


 ...och så träffar man förståss på lite olika personer som håller till i krokarna. Här under den inte så snälla häxan som gömmer sig i den förtrollade skogen.

Idag när jag var ute hade vi 21 personer ute och "gick" och det klättrades, klurades, skrattades och kämpades för fullt. Och detta trots skitväder!
Mer bilder kommer i eftermiddag för då har jag tagit ännu en sväng runt ägorna. Lämnade medvetet en del av promenaden så att jag hade en anledning att ta ännu en långpromenad i eftermiddag. Smart va?!
Men nu först ska jag sy nya gardiner till köket och vårt sovrumsfönster. Köpte tyg på IKEA innan jag åkte iväg till Sverige och nu är det hög tid att sy dem.

Hej på en stund.

3 comments:

Petra H said...

Vilken kul aktivitet! Belgarna kanske har samma attityd som svenskar om att det inte finns något dåligt väder...? Så vem är det som är riddaren? Maken eller någon annan som är anställd?

Heiddis said...

Vilken rolig promenad/aktivitet.

finelinan said...

Det där låter jätteskojigt! Jag vill också! =)

Nej, om din äkta hälft inte haft vattkoppor är det ju inte så bra att utsätta sig nu. Men för dig och bebisen hade det inte varit någon fara. Om du haft vattkoppor dvs. Du kan ju inte få det igen.

Men det låter ändå trevligare med en frisk fika när ni kommer tillbaks nästa gång!