30.7.11

I gynekologdjungeln

Eftermiddagen i går blev faktiskt bättre! Solen kom fram och vi hade besöksrekord på Sortilege:en. Jag hjälpte till och skötte "baren" (vi säljer lite läsk och öl till de som vill ha när de traskat färdigt) och det var faktiskt riktigt roligt.

Och så kom makens farmor och småkusiner på besök och de är alltid lika roliga att ha att göra med. Småkusinerna tycker det är spännande att jag är så tjock och frågar mycket om den lille krabaten där inne.... Och storpojken tyckte minsann att det var jag som skulle få bestämma namn på bebisen eftersom det var jag som "gjort" den. haha. Maken höll inte med.

På tal om bebis så har vi verkligen ingen tur med våra gynekologer! I går när jag ringde för att boka tid till nästa träff så fick jag veta att vår snubbe har tagit långsemester till slutet av september, så det blev lite svårt att hitta några tider där. Jag förklarade situationen med att vi redan bytt gyn en gång och att jag sen varit tvungen att åka till Sverige så att vi liksom fortfarande inte har någon riktig uppföljning av graviditeten osv...tanten i telefonväxeln hummade ett tag, sen kopplades jag runt till lite olika tjommar på sjukhuset och fick förklara hela historien en sisådär fem-tio gånger innan jag till slut landade hos en jättetrevlig "gyn-assistent"  som efter mycket om och men lyckades gräva fram två tider till mig i augusti. Nice!! Så nu har vi både ett riktigt "graviditets samtal" (alltså inte enbart ultraljud som det varit innan) och ett ultraljud (såklart, vi är ju i Belgien, ultraljudets förlovade land...) bokat. Sen hoppas vi att vår vanliga gyn har kommit tillbaks igen tills det är dags för lite tätare kontroller. Jag tyckte nog ändå att det var smidigare och lättare att komma in i systemet i Sverige än vad det är här. Får se hur det blir längre fram. Hade tänkt försöka leta reda på en föräldragrupp/kurs också...undrar hur jag hittar sådant?!

Nu ska jag printa lite grejer till svärmor, sy ett draperi till svärmor och sen ska jag faktiskt slänga mig på soffan med min bok. Det är trots allt lördag och jag ska ju "jobba" i baren i eftermiddag så jag passar på att ta "en timme på locket" nu under förmiddagen.

ha en bra dag!

2 comments:

Trillingnöten said...

Huvva, vad krånligt med att hitta Gyn i Belgien...det var en väldigt lång semester din nya hade dessutom...kan man verkligen ta en så lång när man har pågående gravida klienter? :) Kanske skulle planerat lite bättre han. Hoppas det blir bra nu i augusti!

Petra H said...

Vad struligt med läkarna!! Vår [svenska] gyn här i Bryssel har se mester nu så vi ska träffa en annan gyn på måndag (som jag dock träffat en gång för flera år sedan när svenskan var på (tror jag) mammaledighet), men sedan är det tillbaka till den vanliga den 23 augusti.
Håller tummarna att det blir bra ändå med läkarbesöket och UL:et i augusti.
Vad jag har förstått kan man antingen gå kurser på sjukhuset där man ska förlösas (kurs om själva förlossningen etc), eller så skriver gyn en "remiss" till en sjukgymnast som ger kurser i förlossningsförberedelser (antingen enskilt eller i grupp). Fråga doktorn eller någon sekreterare på sjukhuset så kan de säkert ge dig info.
Jag får INTE gå någon förlossningsförberedande kurs eftersom doktorn är rädd att övningarna kan provocera fram en förtidig förlossning :-(. Hon sa att OM jag fortfarande är gravid i månad 9 kan jag försöka hinna med en kurs då istället. Så jag försöker läsa mig till i svenska böcker om vad man ska tänka på...
Kram!