8.7.11

Fredagsmage (ca v.22-23)

Nu är det fredag och då är det ju dags för bild på magen. Mina två barnmorskor/gyn (den i belgien och den här i sverige) inte kan komma överens om vilken vecka jag är i så det blir lite ungefärligt. Jag är i femte månaden i alla fall. :) Var på BVC idag för "inskrivningssamtal" och jag fick träffa en toppentrevlig barnmorska. Fick en hel del matnyttig information, fick åter igen veta att mitt blodvärde är lågt, och så bråkade hon med lillkillen en stund. Han ville INTE att hon skulle lyssna på hans hjärta. Han gömde sig och flyttade på sig och de gånger hon hann i kapp honom med "micken" så sparkade han till den så det sa tjong i apparaten. Hehe. Det blir en livlig och viljestark liten krabat den där... Till sist fick hon i alla fall lyssna lite och kom fram till att det låter som det ska. Härligt. 

 Det växer så det knakar... Och det känns! Spänner och drar och har sig, men det är rätt mysigt faktiskt. 

Jag och moster var på stan förra veckan och då hittade vi likadana toppar som vi tyckte var fina. Jag fick min av moster i tidig födelsedagspresent och i går när vi var ute hos kusinen för att "fira" lite födelsedagar så matchade vi. haha.
Kom underfund med dock att jag har liiite större mage än moster nu. :P

Av de här tygerna ska det bli en väska. Det mörkblå till yttertyg, det randiga till insida och det gröna till fickor.
Klippte ut de flesta bitarna i går och idag väntar mer klippning och den ska det lite stärkande foder osv på.

Idag är pappa inne i Lund och får en stent insatt i ena lungan, som har sjunkit ihop av allt som händer i och runt den. I morgon är han dock tillbaka på intensiven i Malmö så då kan vi åka in och se vad som ska hända härnäst... 

6 comments:

Kaylee said...

Your belly is just so cute!!! I can't wait to see the finished bag with that fabric :) Translation isn't as good as I want - your dad is in the hospital? Hope all goes well for him!

Petra H said...

Ha ha, roligt att lill-killen trilskades med barnmorskan. På min första ctg-monitorering ville ju inte min heller ligga stilla på ett ställe för att hjärtfrekvensen skulle registreras. Det gick bättre den här veckan men han sparkade en massa men låg liksom ändå kvar på samma ställe.
Jättefina toppar på både dig och din moster! Och fina tyger, det blir säkert en jättefin väska. Har du funderat på att sy en skötväska också? Nästa projekt kanske?
Stackars din pappa med lunginflammation och ihopsjunken lunga mitt i alltihop. Hoppas att han blir bättre snart.
Kram!

Trillingnöten said...

Vilken söt mage :) det växer så det knakar minsann!

Anonymous said...

Ja, din är större, när hon håller andan!/mor

finelinan said...

En riktig gravidmage nu. Sist vi sågs var det bara en svullen en...=)

Hoppas Ove blir bättre snart. Aldrig kul när någon är sjuk! Hälsa så gott!

Agnes Odén said...

My , du är så fantastiskt vacker. Och du ser så lycklig ut, jag blir så glad i mitt hjärta :)
Jag ska också skaffa en sån där mage tänkte jag, man blir ju liksom sugen!

Tänker på er och håller också tummarna allt jag kan för Ove! Skickar så mycket Power jag kan och är kapabel till. Puss och kram på dig finaste!

<3