7.7.11

Nytt projekt på g...

Det har varit en jobbig vecka, en väldigt jobbig vecka. Men nu känns det som att vi allihop har näsan över vattenytan igen och kan andas ut en liten stund, och då kommer lusten att göra någonting fram igen (det har annars varit rätt så apatiskt här de senaste dagarna). Så jag har surfat mig fram till ett nytt väskprojekt - utan tvekan det svåraste syprojektet jag någonsin försökt mig på - och ligger nu i startgroparna. Jag ska för första gången försöka mig på att följa beskrivning och mönster exakt (annars är jag aldeles för otålig att hålla mig till sånnt) och har precis skrivit ut beskrivningen och mönstret och ögnat igenom det en första gång. Detta kommer att bli bra terapi. När mamma var sjuk förra året så gjorde hon ett "cancertäcke", detta får väl bli min "cancerväska".

Lillplutten mår bra också förresten, jag hade ett ovanligt äckligt blodtrycksfall häromdagen så i går var jag inne hos doktor för att kolla upp värden osv för säkerhets skull, men det såg bra ut. Kommer att få käka järntabletter ett tag, men det är det ju inte många gravida som slipper så det var väntat. Ska till MVC i morgon igen för "riktig" inskrivning. Spännande.

Jag blir kvar hemma ett tag till ser det ut som. På grund av komplikationer så är det inte lätt för läkarna att kolla upp cancern och hur de ska gå till väga för att behandla, så vi väntar. Nu närmast är det respirator som ska slippas och lunginflamation som ska hävas, sen jäklar ska de börja jaga cancern. Pappa är stark och vi åker in så ofta vi kan och besöker honom (han är flyttad till Malmö, TACK för det!). Vi tar en dag i taget.

Tack för stöd, meddelanden, kommentarer och telefonsamtal osv osv. Jag har världens bästa släkt och vänner!

4 comments:

Anonymous said...

Åhhh... hoppas din pappa blir pigg snart igen. Och du! Käka jordgubbar! Mycket järn och man blir inte konstig i magen av dem som man lätt blir av järntabletter.

Solig hälsning från en Brysselbo på besök i Helsingborg!

englundskan said...

Ja, vi håller tummarna för pappa.
Och så var det där med järntabletter, konstig i magen, ja. Dvs E o jag men inte G. Jag kör med Blütsaft sedan många år och det är t o m Blodgivarcentralen nöjd med. Det är mycket skonsammare, men dyrt.

Petra H said...

Jag håller också tummarna för din pappa, och att du slipper fler blodtrycksfall (jag hade ju det två ggr på spårvagnen i Bryssel innan det syntes på mig att jag var gravid).
Stor kram från ett ganska soligt Bryssel ;-)

Trillingnöten said...

Jag tänker på er och speciellt din pappa varje dag och jag hoppas att allt går bra!