2.5.11

Storleksdiskriminering!

Hade en ordentlig hormonurladdning på HM i Liege idag!

Vi har spenderat dagen i Liege. Vi har mest varit runt med en massa papper som maken behöver fixa inför ordentlig anställning hos sina föräldrar. Men vi passade också på att åka in om "vårt" shoppingcenter eftersom han behövde en teknikgrej till jobbet och jag behövde BH utan bygel (omöjligt att ha annat nu, ajajont och jäklar vad de växer!) och eventuellt något substitut till byxor eftersom mina byxor inte längre går att knäppa. Tänkte hitta nån billig maxiklänning el likn på HM. Eller hur...det gick ju jäklig bra....eller inte.

Slutade med att jag visserligen hittade EN (gräsligt ful, men man får inte vara petig) amningsbh (fanns inga "vanliga" BH:ar utan bygel) i okej storlek (fanns bara denna enda som var mindre än D-kupa) och att jag i övrigt blev fly förbannad över storleksdiskrimineringen som råder inne på alla affärer (var inne på fler innan HM och tittade och där var det lika illa).

Alltså, hallå?! Hur tänker folk när de designar kläder och bestämmer storlekar? Jag är visserligen liten, men alltså, hur många tjejer med övriga mått som passar storlek 34 är 1,80m långa? Inte många... Jag hade ju tänkt hitta billig maxiklänning och det hittade jag en jäkla massa. Problemet var bara att de var sådär EN HALVMETER (och här överdriver jag inte) för långa. I storlek 34. Vad f*n?!?!??! Och de hade broderier och mönster osv så det inte gick att eventuellt klippa av den där halvmetern för att korta skiten.

Då bestämde jag mig för att i alla fall gå och kolla om de eventuellt hade några byxor på mamma-avdelningen som jag skulle kunna ha. Men närå, är man mindre än storlek 38 får man inte vara gravid. Passar sig inte serru. Inte här inte. Fanns inte ETT ENDA par byxor mindre än storlek 38. Och visst att man går upp och sväller osv, men jag skulle kunnat få in två av mina ben i byxbenen på en storlek 38, de kommer inte att passa även om jag går upp en sisådär 30 kilo.

Efter detta härliga shoppande hindrade maken mig från att skälla ut expediten för deras superlånga kläder och sen var jag skitsur hela vägen hem.

Det är himla trevligt att vara liten ibland, och att fortfarande ha storlek 34 (i allt utom midjan på byxorna dårå) är också väldigt lyxigt...men det hade varit trevligt att kunna hitta något som passar i alla fall. Nu när det är sådär mellanvarmt hade det varit underbart med en lång klänning som inte sitter åt och trycker på magen. Nu såhär i efterhand så inser jag ju att det var liiiiiite grann överreaktion från min sida (började alltså nästan gråta i affären), och att det var dagens absolut största i-landsproblem. Men ändå!!!!

Nästa gång blir det hatpost till HM!

Nu ska jag äta en apelsin och vara glad över att hormonoverload:en har lagt sig och att bästaste syster yster skickat en fin "fylla i bok" om graviditeten till mig som jag kan pyssla med. Ska notera i den att HM suger. Det ska jag minsann göra. Nu på momangen.

Ses i morrn hörrni!
Godkväll!

8 comments:

Anonymous said...

Kolla in här:
http://www.nextdirect.com/be/en/shopping/women/maternity/1#LID=01_02_01_01_17
De skickar till Belgien för €5!

englundskan said...

Såjasåja, andas lugnt och ta fram en hårsnodd och trä i den i knapphålet på byxorna och gör en ögla och haka om knappen. Man klarar sig rätt långt med det. Värre är det med bh. Så småningom antar man formen av en rockockobyrå (stavning?) med översta lådan utdragen och mot slutet av projektet letar man något tältliknande skit samma hur det ser ut bara men får det på sig.
Men det är ljuvligt hela tiden.

Trillingnöten said...

Puh, jag blev riktigt upprörd bara av att läsa hur upprörd du var! hahahaha....jag förstår frustrationen...dock vet jag inte hur HM i Sverige har det heller...kanske samma sak. Har ju inte tittat (drar inte dirket 34 själv :P)...men du har rätt. Många som är kortare måste ibland gå till BARNAVDELNINGEN för att få handla kläder. Då undrar jag. Var går de som är väldigt långa och grova?? (Inte feta, utan bara stora. Du fattar)...

Trillingnöten said...

ps. du har en award hos mig!

Anonymous said...

Klaga inte - med såna goda vänners råd klarar du dig alltid! Gillade särskilt det där med rokokobyrån!
Vi får titta när du kommer hem! Om inte annat har du ju en och annan minikusin som har fått barn. mor

Stef said...

Ja det är lite trist läge med det där, men jag har sett lite sånna klänningar här som jag själv funderade på att köpa som har mönster som gör att dom eventuellt går att justera. men det är klart, vet inte om du gillar dem! Vi kan gå och kolla när du är här! kramar

Emma Frost said...

Visst är det konstigt att modeindustrin tar för givet att alla människor är lika långa och har samma proportioner? Det är bara att se sig om och kika på människor för att inse hur korkat det är... Kan ju meddela att få köpekläder passar på mig heller.

Men se det från den ljusa sidan, finns inget annat så har du en sömmerska att muta.
KRAAAAAAM

finelinan said...

Ullared! Där köpte jag alla mina "gravidkläder", förutom mammabyxorna. Ett par (i stl 36) ärvde jag. Och två par (i stl 38 &40) köpte jag faktiskt på H&M. Men allt annat köpte jag vanliga kläder i större storlekar på GeKås i Ullared.

Suveräna amningsbehåar finns på Lindex. Jag använder dem fortfarande. Har så konstiga bröst nuförtiden så inga storlekar passar egentligen (har tillock med varit i specialaffär och blivit tittad på osv), men amningsbehåarna sitter bäst på. Och får mina säckar att se ut som bröst. Med kläderna på iallafall...=) Vad jag saknar mina graviditetsbröst!

Lycka till!