3.5.11

Hormonerna är i balans igen...

...idag verkar det som. Vad skönt!

Ursäkta gårdagens utballande. haha. :) Men tack för alla bra tips, råd och peppningar!

Idag är det sol ute och maken klipper gräs för fulla muggar. Själv håller jag på att tvätta och städa lite eftersom vi ska åka till Bryssel i morgon i två dagar. Och så håller jag på med lite pappersarbete och förberedande inför mina extrajobb-projekt. Blir nog bra detta...

Klockan tre idag händer dock något spännande! Då ska vi nämligen infinna oss på ett "maison de naissance" (förlossningshus) i Liege. Där har vi bokat tid med en barnmorska som är specialiserad på "haptonomi", en sorts alternativ terapi tjosan hejsan som är väldans poppis här och som handlar om att få kontakt med barnet i magen på ett speciellt sätt. Jag vet inte så mycket mer, utan får helt enkelt förklara i eftermiddag när vi kommer hem...

En av sakerna som jag tycker är bra med att vara gravid just här i Belgien (måste ju försöka hitta positiva sidor också) är just att det finns så mycket alternativ hjälp och stöd att få förrutom de vanliga besöken hos barnmorska och gyn. Sjukgymnastik, aromaterapi, haptonomi, gravid yoga etc... - you name it, they got it! Och allt är subventionerat av sjukförsäkringen! Det anses nämligen att mammans och pappans välmående ska prioriteras för att barnet ska bli så harmoniskt som möjligt, så man blir erbjuden en massa stöd och hjälp.
Konstig kontrast då med den i stort sett obefintliga mammaledigheten och den dåliga synen på amning - hur det skulle gå ihop med att få harmoniska barn vette katten.

Spännande ska det bli i alla fall! Lovar att berätta mer sen!

4 comments:

brysselkakan said...

Kul att allt sånt mer eller mindre ingår under graviditeten, men sedan håller jag med: mammaledighet är ett skämt här. Och för alla som skriker högt i Sverige om pappaledighet, haha, det är ett ännu större skämt här ;-)

Anonymous said...

Mor: Hittade det här på nätet:

"Jag bor i Frankrike där haptonomi verkar mycket mer utbrett än i Sverige. Är gravid nu och har gått till en barnmorska som har specialiserat sig inom området. Tillsammans med min sambo fick vi lära oss att kalla på bebisen så att den kommer upp mot min hud och i mina händer, samt att vagga den. Det är jättemysigt och framför allt tror jag att det är väldigt värdefullt för pappan som blir lite mer delaktig. De har nästan lärt sig att kommunicera nu far och dotter emellan trots att hon inte är född än."

finelinan said...

Gud så spännande! Sånt där hade jag också velat hålla på med. Men jag får väl vara glad för den generösa mammaledigheten istället. Jag får ju faktiskt använda dagarna fram tills Gibson är sju år, eller om det var sex? Och det gillar jag!

Självklart ska vi grillfika när du kommer hit. Nu måste vi ju vara nyttiga. Inga mer kakor för dig! =)

finelinan said...

Är det inte dags för en uppdatering snart så man vet att du lever? =)