18.5.11

Godmorgon!

Idag är det bakdag! :) Jag ska alldeles strax ge mig ner på stan i jakt efter ingredienser till eftermiddagens kakaktiviteter. Den här bakningshysterin har nog liiiite granna att göra med boken som jag läser för tillfället: Jenny Colgan's "Meet me at the Cupcake Café". Rekommenderas varmt än så länge (har bara hunnit igenom fem kapitel). En mysig "må-bra-bok" om en kommunanställd kontorsråtta i London som, efter att ha blivit avskedad, gör en helomvändning och öppnar ett cupcake café. Mycket rolig, lätt och härlig! OCH med en massa smaskiga recept och inspiration.

Nu är jag ju som sagt ingen vidare bagare, men jag drömmer och hoppas att det ska gå bra i kväll. Det hade varit så roligt att få bjuda på ett gäng fina cupcakes i morgon på kalaset. Håll tummarna hörrni!

Och så hittade jag ett recept på "rice crispies rutor" i en mammatidning jag råkade få med mig från flygplatsens presshörna häromdagen. Detta gottis är varmt rekommenderat, det är en av mina gamla favoriter från tiden på amerikansk skola när jag var liten. Där fanns det alltid rice crispies rutor på de olika "bake sales" som hölls på skolan. Om receptet är bra så lovar jag att lägga upp det här sen. Gott och enkelt och furktansvärt sött snacks. MUMMA!

Nä, dags att röra på sig.
Hej på en stund!

6 comments:

Trillingnöten said...

Det där receptet ser jag fram emot. Jag älskar att baka :) och äta! hahaha

finelinan said...

Gott med kakor. Gibson gillar det. Och glass. Hans mamma gillar dock inte att han äter det, så det blir ytterst sällan. Men när man får besök eller åker någonstans kan man inte direkt låta honom bli utan. =)

Jag tycker en eftermiddag i nästa vecka låter bra! Bara inte måndag eller torsdag. Måndagar har jag kör och på torsdag ska jag nog till köpenhamn och se Wicked. Har du sett den förresten? Det borde du absolut göra nu när du är nere. Fantastisk föreställning!

Johanna said...

Välkommen hem kära kusin! Låter gott med lite hembakat. Ser fram emot några smarriga recept! Hoppas vi kan ses snart en dag!
Kram Johanna

finelinan said...

Onsdag eftermiddag blir jättebra! Då har jag förhoppningsvis klarat av en muntlig examination, och förtjänar lite god fika och/eller lite god grillkorv...=)

Petra H said...

Härligt med bakdag! Men jag gillar mer att laga mat än baka, faktiskt. O var i baktagen ett tag i Puerto Rico men kom av sig när vi flyttade tillbaka till Belgien. Antagligen för att han inte har "sin" (vår) KitchenAid för tillfället (den är fortf nerpackad) ;-)
Förresten, hur länge är du hemma? Jag kommer hem de första två veckorna i juni så vi kanske ska ta en träff i Skåne istället för i Belgien!?
Kram
PS Jag kan inte heller hitta någon bra "gravid/amningsbehå" :-( Just nu har jag bara EN behå som passar...

finelinan said...

Förresten så missar du något om du INTE ser Wicked i Köpenhamn. Stephen Schwartz säger att det var första gången han sett Broadway quality utanför Broadway!

Jag har sett den både i London och Köpenhamn, och gillar båda. Köpenhamn är snäppet bättre, men de förlorar på att det inte är originalspråket. Jag gillar itne när det översätts...=)