29.4.11

Heja Finland!

Alltså, vanligvis vid denna tiden på året så brukar jag ha bloggtorka och därför är jag ööööverlycklig över att Eurovision Song Contest strax går av stapeln så att jag har lite att gagga om. I år är det ju inte riktigt så, det är snarare lite svårt att hitta möjlighet att bry sig om ESC över huvud taget.

MEN, så ligger jag hemma själv i soffan och är trött på dubbade amerikanska kriminalare så jag går in på svtplay i stället och letar mig fram till ESC's "inför"-program. Och det är trots allt rätt skoj att lyssna och titta och spekulera och förbereda. Jag äääälskar ju trots allt det här, haha.

Efter att vi inte kom till finalen förra året så är jag dock aningen mer skeptisk än vanligt i år, att vi dessutom har ett dussinbidrag hjälper ju inte. Därför tänkte jag vidga min patriotism och heja på hela skandinavien i år - och då med Finland som klar favorit. Finlands bigrag är nämligen en jättefin låt skriven av en ung kille som tröttnat på alla skräplåtar i tävlingen och bestämde sig för att skriva en bättre låt själv. Han kom med i uttagningarna och vann och ja...jag hoppas han vinner allt. Att han dessutom tagit sitt artisnamn "paradise oscar" från astrid lindgrens rasmus på luffen gör ju honom ännu mer älskad i detta hushållet!

Vi får väl se! Men heja heja!

1 comment:

Trillingnöten said...

Jag längtar efter ESC :) Och jag tittar på inför-programmen på internet jag också!! Jag är inte alls förtjust i Erics låt, det fanns en hel del andra bidrag i år som faktiskt är bra. För en gångs skull! Finland och Norge t ex.