29.4.11

Borgerlig vigsel

Oj vad jag bloggbombar er idag, men det blir liksom så när man ligger och är lite rastlös.

Den borgerliga vigseln ja. Här i Belgien måste man gifta sig borgerligt. Vill man sen ha en kyrklig vigsel kan man ha det efteråt om man vill. Vi ville ha båda och hade sånn tur att vi lyckades boka in båda på samma dag - slå två flugor i en smäll liksom.
Jag hade trott att vigseln nere på kommunen skulle bli jättetråkig, men som tur är blev jag motbevisad. Vi möttes av en munter borgmästare som höll en rolig, personlig och fin vigsel. Dagen till ära fick vi påskägg, haha, och den klassiska bröllopsmarschen spelades i högtalarna när vi gick ut. Gulligt!


 Väntar på att få gå in. Fotografen redo...

Vi var väldigt avslappnade inför denna vigseln! Bara närmsta familjen och tärnor och best man med, ingen stor brudklänning (hade en annan, lite finare, klänning planerad men den hade för smal halsringning så fick inte på mig den över håret. Så det fick bli min favoritklänning, som råkar vara vit, syster ysters leggings och en sjal som jag fått av en av Up with People-kompisarna. Superbekvämt och fint!)
Skönt att man är flexibel liksom, haha.


Vi fick skriva på MÅNGA papper!
Alla papper som lämnats in inför bröllopet skulle skrivas under, dvs även alla mina översatta dokument inkl originalversionerna. Säkert 20 sidor totalt hihi.

Tärnor och best man fick också signera, men bara själva vigselbeviset.

Och så var vi gifta!
Någon bild på kyssen har vi inte härifrån, men tror att vår superfotograf eventuellt fick med den. Vi får se...

Vi, som inte är så värst högtidliga och traditionella av oss, höll på att dö av skratt när bröllopsmarschen sattes igång högt och tydligt när vi skulle gå ut. Så vi struttade ut så "högtidligt" vi kunde, haha. Påskägg i hand och allt.

1 comment:

Petra H said...

Hi hi, ja, det är mycket byråkrati på de där borgerliga vigslarna i Belgien och Frankrike. Och varför måste man läsa upp en massa lagparagrafer? Räcker det inte att man skriver under papperna? Vi hade en svensk borgerlig ceremoni och den är ju över på typ 1 minut!
Kul att ni fick påskägg, det var ju lite otippat!