10.8.12

Malmö - lekplatsernas stad?!

Satt och surfade runt lite och kollade på roliga saker man kan göra gratis i Skåne tillsammans med små barn, och jag ramlade över en sida som, bland annat, listade alla olika lekplatser som finns i Malmö. OJ, vad mycket roligt det finns! Jag är riktigt imponerad!

Det finns en hel rad med temalekplatser som är uformade för att inspirera till lek för både stora och små barn. Vad sägs om t.ex sagolekplatsen:  Sagolekplatsen. Foto: Jenny Leyman
Med kullar och en regnbågsbro och trollskog?!

Eller varför inte sollekplatsen?Foto: Jenny Leyman

Nu är ju Luka ännu lite liten för att verkligen uppskatta lekplatser (förrutom gungorna, de äääälskar han), men jag ser fram emot att besöka samtliga lekplatser på listan nästa vår/sommar.

2 comments:

Emma Frost said...

Åh, det där låter ju fantastiskt. Vilka klättermöjligheter!

finelinan said...

Sagolekplatsen gillar Gibson. Den ligger precis vid biblioteket, och Kungsparken med sjöar och kanaler gör att man gärna lockas på en promenad med picknick också. Men man får se upp för fåglarna...=) Sen kan man ta en tur över kanalen upp till Slottsträdgården också, och ta en fika på deras café.

Men jag tror säkert att Luka redan nu uppskattar Sagolekplatsen, för det finns fina sandlådor att skita ner sig i, mjuka "fuskgräskullar" att krypa omkring på och svampar att leka tittut i. Vi hänger gärna med på en utflykt, i år eller nästa år. =)