22.3.12

Vår i Trelleborg

Solen skiner, fåglarna kvittrar, man svettas när man lastar in mastodontbarnvagn i bilen trots att man inte har jacka på sig - det är vår i Trelleborg! Och härligt är det! Jag har dessutom fått barnvaktshjälp de senaste dagarna så att jag har fått jobbat undan en del av skolarbetet som legat och tryckt. Nu känns det alltså lite bättre än vad det gjorde för ett par dagar sen.

Skolan är riktigt intressant nu trots att det väl är i mesta laget. Idag hade vi lingvistikseminarium, och trots att vi alla är mer eller mindre förvirrade så var det riktigt intressant och riktigt givande. Tänk att det kan vara så kul att diskutera morfem (delar av ord) i en och en halv timme! Annat spännande vi jobbar med denna terminen är amerikansk och brittisk literaturhistoria ( i dag har jag till exempel analyserat Walt Whitman och Emily Dickinson) och sociolingvistik. I de båda sistnämnda har vi uppsatser som ska skrivas nu och jag ser nog liiiite fram emot dem trots att det kommer att ta tid. I literaturhistorian ska jag jämföra Jane Eyre och North and South och i lingvistiken ska jag skriva om "gender in pop music". Nice.
Nä, nu har barnet somnat i sin säng aldeles på egen hand så jag ska gå och plugga inför literaturhistoriatentan som är nästa fredag.
Trevlig kväll!

3 comments:

Brysselkakan said...

Vår? Här har det varit sommar idag! Galet varmt!
Du är duktig som pluggar och just blivit mamma uppe på det!

englundskan said...

Jamen fonem är ännu underbarare men prefixen är i alla fall bäst.

finelinan said...

Fattar inte hur du orkar. Själv gnäller jag över en enda uppgift som ska lämnas in om en vecka. På 10 000 tecken. Det är ju ingenting egentligen. Du är så jäkla flitig! Jag vågar knappt fråga om du har tid för en fika snart... =)