17.2.12

Snuttefilt

När en fyramånaders gullunge först sovvägrar i två timmar och sen till sist, efter en timmes vagnrullande framför skavlan, drar upp sin filt över ansiktet (obs! hela ansiktet är täckt, bara öronen som sticker ut på sidorna) och somnar som en stock - är detta ett medvetet val för att reta mammanerverna ("hej du långa lista på allt läskigt som kan hända om man läger en filt över ansiktet")? Eller en charmoffensiv kanske (de små dumboöronen är ju sååååå söta)?

Oavsett vilket så förstår jag honom visserligen...det är mysigt att ligga och snutta med en gosig filt i ansiktet när man kan sova. Men han kunde ju väntat ett par (20) år med att börja med det.

4 comments:

nika said...

Mysan...du har nog fått ett tygbarn...dom som älskar att sno in sig i tyger och filtar. Alex var en sådandär tygunge. Han drog alltid täcket över ansiktet. jag fick ju spader och fick inte en blund i ögonen tillsmormor sa...men vi ger honom en tygnäsduk. Sådandär klassisk snorfana? den är supertunn och man behöver inte oroa sig för syrehalten. Vi slängde en näsduk i ansiktet på honom och han sov så gott..haha...

Trillingnöten said...

Awww,...min man somnar fortfarande med nåt över ansiktet! Kudde, täcke whatever...han har överlevt :)

Anonymous said...

Mysan lilla, har du glömt hela ditt lager av "lasar", som vi/du släpade med överallt, och som jag vet att du fortfarande har någonstans?!/m

finelinan said...

Äsch... Gibson var likadan. Är fortfarande. När han var liten brukade jag dra bort den och lägga den lite vid sidan istället så jag kunde dämpa min ångest. =)