19.1.12

Att bli en morgonmänniska

Jag HATAR morgnar! Eller rättare sagt hatade... För har man en pigg tremånaders baby (eller enmånaders eller enveckas för den delen) så får man ju liksom anpassa sig.

Idag gick vi upp klockan sex och har sedan dess hunnit med att äta frukost båda två, leka lite på mattan ("luka, luka, världens bästa luka..."), byta bajsblöja och gosa lite. Luka ville dessutom vara själv och prata med sina giraffkompisar, som sitter fast på vagnen, en stund så jag har hunnit diska, dammtorka lite och plocka undan. Trevligt! Och nu sitter jag här och njuter med en kopp kaffe medans lillkorven berättar rövarhistorier för sina vänner på lekmattan. Trevligt värre.

Det känns ju faktiskt riktigt härligt när man har hunnit med så mycket så tidigt på dagen. Då blir det med ens mycket lättare att tycka om morgnar, den där oerhörda segheten som infinner sig precis när man vaknar försvinner ju rätt snabbt trots allt.

Nu ska vi snart gå och väcka den andre morgontrötte familjemedlemmen, och sen ska den här morsan bege sig till sin morsa för ännu en dag full av plugg. Lillkorv och pappaledige maken ska roa sig kungligt på egen hand.

Ha en bra dag!

3 comments:

Brysselkakan said...

Ha en bra dag! Själv far jag till Göteborg straxt! Tjoho!

Alexandra said...

Tack så mycket för infon! :)

Vi ska flytta i April, försöker få en lägenhet med inflyttningsdag den 1a April. Så vinterdäck behövs inte :)

Vi ska ha med två bilar upp så det blir svårt att hyra en lastbil att köra själva... Har just fått kontakt med en flyttfirma som heter Putters som verkar bra, tror att det kommer kosta ungefär 1700 euro men då packar de, lastar, kör upp och packar upp åt oss så det blir nog bra!

Kommer absolut att skriva mer sen när det väl händer! Längtar! :)

Fäldtliv said...

Det var först efter jag fick barn som jag insåg att man hann med så mycket om man gick upp tidigt på morgonen. När mina barn var riktigt små och jag jobbade som lärare gick jag ofta upp vid halv fem och jobbade två timmar innan de vaknade. Rättning och annat gick så mycket snabbare än om jag satt på kvällen. Innan jag fick barn var jag en äkta nattuggla... Att få barn innebär att man får ett nytt liv på många sätt.