4.11.11

Två veckor


Idag fyller vår lille gullunge två veckor! Tiden springer iväg här känns det som...

Vi har haft ett par kämpiga nätter den senaste veckan med skrik och magproblem och ingen sömn för varken mig eller Luka, men natten till idag var aningen bättre och jag har fått ett par timmars sömn. Trevligt! Luka var dessutom lugnare och mer harmonisk, skönt när han inte blir så frustrerad hela tiden. Vi har försökt introducera nappen som en vän i nöden på nätterna, men den blir utspottad relativt snabbt. Däremot vill han verkligen lyckas med konststycket att suga på tummen (eller valfritt annat finger verkar det som) - synd bara att fingrarna inte alls sammarbetar. Oj oj oj vad han blir förbannad på sina händer ibland!! Så för tillfället är ammningen enda trösten mot allt som är jobbigt i spädbarnslivet (och det är mycket det må ni tro). Det är visserligen mysigt, men att amma HELA tiden går ju bara inte... Så vi fortsätter att pröva olika idéer för att lugna ner irriterad bebismage och irriterad bebis. Tips? (Vi började ge honom magdroppar i går eftermiddag, verkar hjälpa lite faktiskt...).

Idag är det fortsatt plugg, det ska städas lite och så ska jag ringa beställa lite doktorstider till mig och Luka: jag ska tillbaks till gyn om en månad för efterkontroll, Luka ska vaccineras en massa och röntga höfterna (görs på alla kejsarsnittbebisar här vad jag förstått) och så ska vi träffa ammningsspecialisten på BB för att få ännu med råd om hur vi ska göra med matningen.

Trevlig fredag!

4 comments:

Petchie75 said...

My, vi måste prata, vi kan nog utbyta många erfarenheter! kanske skype? mina föräldrar åker imorgon..
kram från en annan som ammar ständigt ;-)

Kaylee said...

I can't believe he is already 2 weeks old - the time sure does fly by! Hope his stomach calms down some soon, so you both can get some rest!!!

Anonymous said...

Så söta ni är ihop där på bilden!

Fäldtliv said...

Nu är det jag som har problem att kommentera. Skrev en jättelång kommentar och kunde inte publicera. Om jag hinner senare ikväll försöker jag igen. Här kommer en länk som kanske kan vara till nytta
http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/