10.10.11

Webradio

Måste slå ett slag för sveriges radios fantastiska webradio-service! Idag har jag lyssnat på en väldigt intressant dokumentär om polisrazzian i Alsike kloster -93 och nu är det P3's "digilistan" som får skvala i bakgrunden när jag sitter med lite skolarbete. Härligt!

Har en produktiv dag idag. Har redan hunnit tvätta två tvättar, diska och städa i köket, dammsuga vardagsrummet, rengöra toaletten, läsa ett kapitel i didaktikboken och organiserat bebiskläderna i sin byrå. Känns skönt att få lite saker gjorda, även om det resulterar i vääääldigt ont... Men det går över! Det gör gott i själen att ha ordning och reda, så då är lite ont i kroppen värt det.  :)

Jag har även sorterat ut en påse svenska böcker som ska lämnas in till svenska kyrkan i Bryssel nästa gång vi är i huvudstaden. Är tvungna att redan nu börja packa ihop oss lite eftersom det ska göras dörr in till barnrummet frårdagsrummet. Alltså måste vår lilla "alkov", där vi hittills haft de flesta av våra böcker, utrymmas (det är där dörren ska vara). Vi tyckte att det var lika bra att tänka på flytten redan och helt enkelt packa ner böckerna ordentligt samt sortera ut de som vi inte nödvändigtvis vill ha med oss hem. Och jag fick som sagt sorterat ut en hel kasse med böcker på svenska som jag inte är så sugen på att släpa med mig hem...men vad gör man med svenska böcker i Belgien?! Man kan ju inte kasta dem!!!
JO - man ringer till svenska kyrkan och hör om de är intresserade, och det var de. Trevligt! Så nu är det problemet löst.

Nu ska jag sätta tänderna i en skriftlig uppgift kring the Remains of the Day.
Ha en trevlig eftermiddag hörrni!

3 comments:

Anonymous said...

"Det gör gott i själen........osv".Det var längesen jag skrattade så mycket!! Har du kommit på det själv?/m

finelinan said...

Tja... folk och folk... Det är förstås en tolkningsfråga... =)

Trillingnöten said...

Vad härligt att kunna ge bort saker och glädja andra! Speciellt utsvultna svenskar (med utsvulten menar jag svenska-tidningar-svulten och inte mat! haha)...