6.9.11

Jodå, syster yster...

...visst var jag uppe hela natten. Klarvaken! Brukar annars småsova lite mellan vakenperioderna när jag sover dåligt, men i natt var det inte en gäsp så långt ögat nådde. Men jag stressade inte utan passade på att plugga lite, läsa, fundera på småsaker (förvånansvärt lite jobbiga funderingar som rörde sig i huvuet faktiskt), fika lite (yoghurt och thé halv fyra på morgonen är en riktig höjdare faktiskt) och gosa med katten. Och vid åtta gick jag upp och förberedde mig inför mitt första seminarium som högskolestudent.

Det känns jättekul att ha börjat ordentligt med plugget och det är verkligen himla intressanta grejer vi ska hålla på med. Språk är roligt!! Inte alltid lätt (till i morgon har vi en grammatikuppgift som jag suttit i många timmar med och som jag fortfarande inte är säker på), men roligt. Jag försöker ju dessutom hinna med att läsa så mycket som möjligt så tidigt som möjligt så jag har fullt upp... :)

Och så har vi varit på vår första föräldrakurs också! I kväll var det ammning som avhandlades och det var jätteintressant. Viss information kan väl jag som svensk tycka var lite annorlunda (visste ni till exempel att det är bäst att ta det där glaset vin direkt efter en ammning i stället för precis innan? heh), men det var överlag en mycket positiv föreläsning. Nästa vecka blir det ännu mer spännande, för då ska det handla om själva födseln...Spännande!!

Nu ska jag ge mig i kast med grammatiken en sista gång och sen ska jag ta en lugnande och dyka ner i kudden. Hoppas på lite sovande i natt.

1 comment:

Trillingnöten said...

Lycka till idag!! Det är så kul att börja ny kurs. Saknar det i år :)