21.9.11

En liten, törstig unge...

...är det tydligen som jag har i min mage. :)

Enligt beräkningar och mätningar med hjälp av ultraljud så beräknas lillbebisen väga ca 1,9 kilo idag OCH det verkar som att han "dricker upp" det mesta av vattnet i min lilla mage så gynekologen var rätt så övertygad om att det inte kommer att bli någon vändning här inte. Han uttryckte det bra: "det är ju aningen svårare att vända på sig i en halvfull bidé än i ett fyllt badkar". heh. Jo, visst.

Så han kliade sig lite i huvudet (gyn alltså, inte ungen, vad jag vet i alla fall) och satte igång att fylla i en jädrans massa papper. Jag fick gå ner på labb och tappa upp åtta stycken rör med blod, samt ta några andra tester, och sen var vi inbokade till kejsarsnitt den 21:a Oktober. Och så är det med den saken...

Nu finns det ju fortfarande en liiiiiten chans att vår envise pöjk bestämmer sig för att göra en volt i sin bidé i alla fall och då avbokas såklart snittet. Men det lät på gyn som att vi kanske trots allt ska ta och ställa in oss på att det scenariot inte kommer att hända.

Nu blir det full rulle framöver i alla fall, för nu är det alltså bara en månad kvar. På måndag är det inskrivningsmöte med en barnmorska och sen är det gynbesök en gång i veckan fram till den 21:e.
Och jag ska försöka se till att äta ännu mer och se om jag på något sätt kan få oss att gå upp lite i vikt, för som det är nu går jag inte upp alls (ligger fortfarande på  ca+4 kg från startvikt) och bebis är ju inte direkt en tjockis heller. Hm...hur göra?

Goda recept med mycket grönsaker (gillar veggies för tillfället) tas gladeligen emot!! Lite motivation är alltid bra!

Nu: åter till pluggandet!
Trevlig eftermiddag!

7 comments:

Trillingnöten said...

Jao du...mycket kan ju hända :) Det är ju ett liiiitet tag kvar och även om det är trångt kan ju saker ske! Jag håller tummarna att det blir lite volter i magen :)

Anonymous said...

Hej My!

Eftersom jag är vegan så kommer mitt enkla favoritrecept här. Stek quornbitar och grönsaker, c:a 5dl, tillsammnas med curry och örtsalt. (Jag brukar använda frusna grösaker när man vill göra det snabbt och enkelt för sig. Quorn är alltid fruset.) Häll på 2,5 dl oatley och avsmaka med kryddor.Låt det koka på svag värme i 15 min Du kan ju använda grädde för att få mer energi i dig och kyckling om du vill ha kött i.
Servera med ris,qinoa, matvete eller bulgur. Qinoa är det som är mest näringsrikt.

Er lille kille behöver ju växa till sig, men min Ola vägde 2,8 kg och var 47cm lång när han föddes. Det kan man inte tro nu.:)

Lycka till alla tre
Kram Eva (Idas mamma)

Anonymous said...

Ja, du vägde ju själv 2,5 kg när du föddes (en vecka försent!)./m

brysselkakan said...

Lägg goda rotfrukter; morötter, rödbetor, potatis (som jag inte tycker är gott) mm i en långpanna. Smula rikligt med fetaost (får man äta det när man är gravid?) över och lite flingsalt och in i ugnen, 225 grader i sådär 20 min. Mums!

brysselkakan said...

Kom just på vad vi fick tips om när vi försökte få vår son att gå upp i vikt (funkade inte alls på honom men han går inte ens upp av fetaste feta maten och fast han äter bra):
Smooties på fet yoghurt, banan och så frukter, tex ananas, jordgubbar, hallon, blåbär, ja vad du vill!

finelinan said...

Åh, nu blir det ju ännu mer på riktigt när du fått ett datum! Men jag hoppas ändå att han lyckas vända på sig. Kejsarsnitt är ju en stor operation, och det tar lite mer tid att återhämta sig. Jag var förvisso uppe och knatade jättesnabbt efter mitt, det var inte det som var problemet. Problemet för mig var att jag hade svprt att resa mig från liggandes. Alltså JÄVLIGT svårt att komma upp för att mata på nätterna. Gissa vad jag gnällde på hjälp där i sängen, mitt inatten... =)

nika said...

jaha...den 21 october tycker jag låter som en alldeles förträfflig födelsedag. det här med vikten..jag tycker du ser alldeles perfekt ut, den lille väger 1,9 nu och han snor no,g till sig lite till av dina kalorier innan den 21 october. kommer han över 2 kilo så ska det nog gå fint. Ohhhhh vad detta är spännande.
Kramisar