20.9.11

Det börjar dra ihop sig...

..nu. Ca fem veckor kvar till beräknat födelsedatum! Helt galet vad fort det har gått, och fort lär det väl fortsätta att gå from here on.

I kväll var vi på vår sista föräldrakurs på sjukhuset. Det handlade om vistelsen på BB, och det var rätt intressant. Spännande att få information om alla olika tester osv som genomförs efter förlossningen, vad det är för folk som jobbar på BB, hur dagarna ser ut när man ligger inlagd osv. Här rekommenderar de att man stannar fem dagar, men man kan bli utskriven tidigare och får då i stället hembesök av barnmorskor varje dag under en veckas tid. Nice!
En rolig grej är listan på saker som man ska packa med sig...heh. Det vi hört från Sverige hittills har varit att "skaffa inte en massa grejer i förväg, det behövs ändå inte". Jomenvisst serru, enda kruxet är att vi måste ha en halv babybutik med oss till förlossningen. Bland annat: två mössor (minst!), sex par strumpor, sex stycken pyjamasar, sex stycken bodies, handdukar, tvättlappar, necessär med tvåler och grejs, handdukar, filt, gossedjur (jorå, det finns med på listan...sött, tur vi redan fixat det då. hur många fick man ta med sa du?), ett extra sett varma kläder till första timmarna, OCH kläder att ha på sig vid hemresan.
Febertermometer får man låna på BB (!).

Skönt att vi redan fått så mycket begagnade småbebiskläder så vi har vårt på det torra. Måste bara införskaffa en arsenal av babysockar och mössor. :P Och en overall!! Det finns inte här i "varma" Belgien dock så jag ska se till att beställa via blivande mormodern från Sverige. En unge måste ju ha en ordentlig overall (eller åkpåse el likn...bara den är varm och gosig liksom).

I morgon fortsätter babytemat med besök till gyn. I morgon kommer förmodligen "the verdict": har han vänt på sig eller inte? (inte tror jag, om jag inte missat något totalt...) OCH ska vi planera in en tid för kejsarsnitt ifall att han inte vänder sig?

Lovar att hålla er uppdaterade. Magbild kommer i morgon också.
Nu ska jag gå och läsa studielitteratur i sängen. Godnatt!!

4 comments:

englundskan said...

Gosedjur är viktigt ju, jag hade en nalle med mig i min säng och den fick sova hos mig ett bra tag. När sedan pyret kom så luktade nallen mamma och det var lugnande. Nallen döptes senare till Anna Pålsson och hängde med i många år, kanske fortfarande.

nika said...

Okej Mysan nu är det på sluttampen om sex vecor är du inte gravid längre..hihi. en nu börjar allvaret för oss som kallar oss plastmormor..extramormor....Vad behöver du från US? Här finns som du vet massor av grejer ...gosiga höstoveraller i form av björnar, älvor och kaniner..mjuka och supergosiga. Berätta vad du skulle behöva..för köpa grejer kommer jag ju att göra så det är lika bra att du säger vad du behöver och vill ha. Annars får du sånt som jag tycker är bra och det kanske inte du tycker är bra..osv...skriv en lista.
Puss

Trillingnöten said...

Jisses, det var en gedigen lista! Hahaha...inget som man får på BB här i Sverige inte. Där har de lånekläder :) Vi lånade först, inte världens snyggaste, och efter första badet fick hon på sig sina egna myskläder...

Emma Frost said...

Oj, det var värst! Ingen liten lista. Angående nallen som Kicki hade med sig så förekommer hon fortfarande. Hon bor i en korg på en av bokhyllorna i Selja.

Lycka till med besöket och hoppas att du slipper kejsarsnitt, det låter rätt läskigt!

Massa kramar!
E