24.8.11

Väl omhändertagen.

Har varit på sjukhuset i Liege idag igen. De tyckte det var lika bra häromdagen att boka in en tid hos "vår"gyn så snart som möjligt eftersom jag varit lite utanför systemet ett tag och eftersom jag behöver ett papper som bekräftar att jag inte riskerar att föda any time soon, och därför alltså kan flyga utan någon större risk. Vi hade tur och det fanns en tid ledig redan idag. Så i förmiddags åkte vi in och gudars vad väl omhändertagna vi blev. :) Alla var som vanligt väldigt hjälpsamma och trevliga inne på mödravården.

Min gyn undersökte lite allt möjligt och gav oss de papper vi behöver för flygresan (ska hem till skåne på begravning nästa vecka). Han skrev dessutom ut en lätt lugnande medicin som jag kan ta vid behov för att lindra stress och oro. Han tyckte inte riktigt om att jag inte ökar alls i vikt (har gått ner ett kilo sen vi var i Sverige sist) och att jag inte sover ordentligt så han vill att jag försöker ta det lugnt och får ordning på sömn och aptit. Skönt!!

Och så har vi bokat in tider till två olika informationsträffar unde den kommande månaden. Dels en träff om ammning och så en träff om allt som händer på sjukhuset under och efter födseln. Spännande. Har också fått lite information kring de subventionerade möten med sjukgymnast som erbjuds till blivande och nyblivna mammor.

Och sist men inte minst så har jag blivit tappad på en hel massa blod som ska analyseras och kollas på alla håll och kanter. Min gyn var dessutom lite disträ när han fyllde i provpappret till labbet för han hade kryssat i att de skulle kolla hcg halten (dvs kolla om jag är gravid). Jag och damen på labbet var rätt överrens om att just det testet nog inte var nödvändigt...hehe.

Nu ska jag packa och fixa inför vår vistelse i Bryssel ett par dagar. Maken ska jobba och jag ska bland annat träffa bloggkompis, besöka svenska kyrkan (kolla om jag får skriva mina övervakade tentor hos dem) och göra lite annat smått och gott. Vi åker i kväll och blir borta till lördag eller söndag, så det kan bli lite tunt med blogginlägg. Vet inte än hur vi kommer att ha det med internettillgång hos svärisarna.

Ha det gött!

2 comments:

Petra H said...

Vad bra att du blev bra omhändertagen på mödravården! Jag måste också ringa till sjukhuset och kolla om eventuella informationsträffar. Jag har dock idag bokat in tid hos sjukgymnast till nästa vecka - äntligen! På "remissen" från gyn står det att jag inte får göra krystövningar men iaf andningsövningar. Det är visst 9 sessioner totalt man har rätt till och doktorn sa att det räcker med 2-3 stycken före födseln och resten efteråt. Min mor undrade vad det är efteråt, jag tror att det är massage - men fråga mig inte av VAD? Jag får väl fråga nästa vecka!
Jag har förresten fortfarande inte gått upp mer än 3 kg, helt galet egentligen eftersom det i praktiken innebär att jag gått NER i vikt (eftersom babyn redan väger ca 2.3-2.4 kg, plus moderkaka etc).
Kram!

nika said...

Lilla gumman. ta hand om dig och lill a bebisen. det har varit mycket för dig denna sommar. Puss och kram