29.8.11

Pest eller kolera?!

Jag har haft rejäl halsbränna den senaste veckan. Helt normalt när det börjar lida mot slutet av graviditeten så det är inget konstigt med det. Har läst lite om saker man kan undvika för att minska halsbränna, en av grejerna som dyker upp på samtliga tips och listor är citrusfrukter. Tydligen är det inte alls bra att äta  citrusfrukter om man vill undvika halsbränna.;;

Nu till dagens dilemma: är väldigt sötsugen + behöver få i mig lite vitaminer + hittade precis en undangömd tupperware med makens hemgjorda apelsin/grapefruktsorbet i frysen. Vad göra?!

äh, lite halsbränna har väl ingen dött av...

3 comments:

Anonymous said...

Tips mot halsbränna:
Ha alltid ett knäckebröd på sängbordet, det tuggar du i dig innan du ens går upp!

Petra H said...

Jag hade världens halsbränna på kvällarna när svägerskan var här - orsaken var antagligen mängderna olivolja hon använde i matlagningen! Sedan vi började äta lätt, dvs mest sallad, till kvällsmat har jag inte känt av den alls.
Sorbeten ser jättegod ut!!

Fäldtliv said...

Mot halsbränna finns det tabletter. I Sverige finns det ett märke som heter Rennie, som smakar mint. Borde finnas i Belgien också.

Om du vill köpa knäckebröd i Belgien så finns det Wasa-knäckebröd hos både Delhaize och Carrefour där jag bor. Säg till om du vill ha, så kan jag ta med till bloggträffen.


Vad mysigt att få "boa" för en liten bebis.
Angående vad man behöver till en nyfödd bebis så håller jag med Brysselkakan. Om man inte har en massa gamla handdukar att klippa sönder så har IKEA alldeles utmärkta små vita tvättlappar, se den här länken http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40054538
Min äldste pojke kräktes mycket när han var bebis och jag hade alltid med mig ett antal tvättlappar var jag än var. En annan sak som jag använde mycket med båda barnen var Baby Björn-sele. Den äldste ville vara nära hela tiden och för att kunna ha händerna fria och kunna göra något mer än att bära bebis var den perfekt. Om du funderar på att köpa en så kolla på blocket eller motsvarande här i Belgien. Att köpa en ny är dyrt och eftersom man kan tvätta dem kan man hitta fräscha begagnade. För övrigt tror jag att man klarar sig ganska bra utan en massa specialanpassade babysaker.