22.8.11

En liten tjockis...

...bjuder jag er på denna fina eftermiddag.
Magen i v.30
Det har varit en väldigt bra dag i dag, till skillnad från igår. Ständig berg och dalbana här nuförtiden allså!
Mötet i morse (som trots allt blev av) var en farsartad sammankomst angående problem som uppstått på mitt förra jobb i ostaffären. Jag var egentligen inte berörd, men hade slunkit med på ett bananskal och fanns i alla fall där för att stötta min fd kollega som har hamnat i bråk med chefen. Jag satt mest tyst och lyssnade på de andras högljudda diskussioner. Suck. Men att umgås med kollegan innan och efter mötet var toppentrevligt!! Likaså att komma hemifrån en stund och göra "något eget".

Sen mötte jag upp maken i stan och vi åkte till sjukhuset. Och vilken underbar mödravårdsavdelning de har där!! Alla är supertrevliga, och specialistgynekologen som gjorde ultraljudet var jättehärlig. :) Allt är bra med den lille. När de snackar om "specialistultraljud" här i belgien så skojar de minsann inte - hon kollade ALLT från navelsträngens genomflöde, till hjärtats olika kamrar, till olika mått på hjärnan och en massa andra grejer som jag inte riktigt förstod. Allt sådant är som det ska. MEN, och detta är iofs ett rätt stort men, den lille busungen har lagt sig med rumpan neråt och petar typ nästan näsan med fötterna. Gyn sa att när det är så så är det inte vanligt att de små vänder sig rätt igen innan "det är dags", och i så fall blir det planerat kejsarsnitt. Hm. Så nu ska vi ta oss ett litet snack med gullungen därinne och informera om att han gärna får vända på sig pronto!

Nu ska vi bara ta det lugnt i kväll! Sortilège är slut, vi är ensamma hemma på gården och vi kan ta sovmorgon i morgon bitti.

God kväll!

5 comments:

Petra H said...

Vilken fin mage!! Vad tråkigt med sätesbjudningen (heter det väl?) men jag håller tummarna att er lille krabat vänder sig trots allt innan det är dags! Gör de vändingsförsök som i Sverige? Det är visst inte helt bekvämt för mamman men kanske värt ett försök!? Annars har jag alltid haft attityden att OM det är så att krävs kejsarsnitt av någon anledning så får man ju lita på att det är bäst för både en själv och babyn. Huvudsaken är ju att babyn kommer ut och mår bra!
Visst är det otroligt vad mycket de kollar under UL:et men det känns verkligen bra. Tänk i Sverige är det väl ganska ovanligt med ett andra UL, man får nöja sig med det runt vecka 18...
Skönt att ni fick ett sådant bra intryck av förlossningsavdelningen på sjukhuset! Vi har fortfarande inte varit på "vårt" sjukhus, borde verkligen kontakta dem för att se om de har några "studiebesök" inom en snart framtid...
Vi ska till gyn imorgon, ska bli spännande att se hur mycket vår lille Sweet Pea kan beräknas väga men han måste vara över 2 kg nu!
Kram

Kaylee said...

You are so cute and looking good! Isn't it so wonderful all that they can do by an ultrasound? I remember having mine done and thinking it was such cool technology! I hope that your little babe turns around before delivery!!!

Nikki said...

Stort grattis till den lilla i magen :) hoppas allt är bra!

Trillingnöten said...

Tänk vad mycket de går igenom i Belgien! Här får man vara glad om ett ultraljud genomförs. Det skulle vara intressant att se statistik tycker jag :) Om det är nån skillnad i friska barn, friska mödrar och annat sånt!

finelinan said...

Vilken fin tjockis!

Du får höra med dem om de inte gör ett par vändningsförsök först, innan de planerar in kejsarsnitt. Det kan ju vara så att han vänder sig då, och ni kan gå igenom en vanlig förlossning. Det är ju mycket bättre än ett snitt. Jag kunde inte röra mig ordentligt på veckor efter mitt snitt, så även om det var skönt med ett snitt just när det gjordes (och att jag nog skulle föda så om jag blir gravid igen), så är det ju inget som jag skulle rekommendera.

Lycka till!