9.6.11

Äntligen...

...tror jag att vi har hittat rätt! :) Visserligen slängde han ut sig lillräkans kön bara sådär utan att vi hann protestera, men vi är ändå VÄLDIGT nöjda med den nye gynekologen. Jättetrevlig typ som tyckte det var helkonstigt att vi inte ens hade fått några dokument om uppföljning osv från förra gyn. Men han fixade allt och kollade och hade sig och ojade sig över min vikt (som vanligt hos doktorer alltså) osv. Har fortfarande inte gått upp nämnvärt, ligger nu ett halvt kilo under (!) vad jag vägde i januari, innan jag fick inneboende. Men men...jag äter och är positiv.

Allt står i alla fall bra till där inne i magen. Räkan hade dock inte riktigt tid med oss, mitt i sitt breakdance-pass, så farbror doktor hade väldigt svårt att se och mäta som han skulle. Ultraljudet tog nästan en halvtimme och han fick göra både utanpå och innuti innan han hade fått koll på att allt var som det ska. I början såg man bara ett stort huvud som rörde sig en massa så jag var på väg att bli orolig "tänk om det bara är ett huvud och resten liksom inte har växt ut..." haha. Men det var ingen fara. Armar och ben och navelsträng osv hittades en efter en. Verkar som att jag har räknat rätt dessutom, beräknat födelsedatum är 29:e oktober. Mer exakt datum kommer vi att få den 27:e juni då vi fått tid hos en specialist inne på stora sjukhuset för att kolla ALLT och göra 3D ultraljud (hjälp, tycker det verkar väldigt läskigt). Sen har vi dessutom redan fått tid att åtekomma hos "vår" gyn den 7:e juli. Härligt med professionell doktor som bokar in tider direkt, nu känns det äntligen som att graviditeten följs upp ordentligt. Och hönsmamman kan andas ut...

Så, det var det. Bidde inga bra foton direkt eftersom vi som sagt störde mitt i ett danspass, men har fått med mig en bild på huvudet som jag ska scanna in i kväll. :) Och visserligen har doktorn försagt sig, men vi är inte säkra än på att vi vill dela med oss till hela världen om vad det är för nått där inne...så ni får i alla fall vänta en stund. Kommer säkert att försäga mig aldeles strax. Men inte just nu. Tänkte att jag skulle ge blivande mormor och gudmor en chans att få veta först, om de vill.

Nu ska jag ta en kopp o'boy (eller ja, nästan, nesquick är det men det smakar lika i alla fall...) och pyssla lite medans räkis fortsätter hoppa där inne. Man får väl hoppas att all energi används flitigt nu i magen så att det sovs ordentligt sen när den kommit ut, haha.

3 comments:

Anonymous said...

Vad kul att det verkar stämma med personkemin denna gången! Du ska veta att du kommer bli betydligt mer ompysslad och kollad än om du bott i Sverige!
Skönt oxå att allt är ok!

Petra H said...

Vad skönt att det känns bättre med den nya doktorn!! Och vad snopet att han försade sig om könet men det är väl för att det är så ovanligt utomlands att man INTE vill veta!?
Vi valde att inte göra ett 3D-UL, men hade det stora UL:et precis innan vi åkte till Sverige. Både den specialisten och min vanliga gyn sa precis samma sak om vår lille Sweet Pea - att han är väldigt aktiv :D Och nu känner jag honom hela tiden - när jag ligger ner. Känner du er räka även om du står / sitter? Specialisten sa till mig att eventuellt positionen av moderkakan gör att jag känt fostret lite senare / mindre.
Spännande att se om det blir oktoberfödslar för oss båda, jag är ju beräknad till den 7/10 och jag hoppas verkligen att han håller sig kvar så länge!
Stor kram från ett regnigt Skåne!

Trillingnöten said...

Supermysigt!! och att ni fick veta kön. På mitt BB gjorde de inte det för det var många som hade gjort abort om det var "fel" kön...tragiskt! Spännande att få bekräftat att det är en vilding också! haha