13.4.11

Hoppsan...

...jag blev nog precis arbetslös igen tror jag.

Besöket hos doktor gick bra, för att börja från början, och hon tog en massa prover och var rätt så orolig eftersom jag tappat rätt många kilon osv. Hon tyckte inte jag skulle försöka mig på att jobba när jag mår såhär så hon skrev ett sjukintyg veckan ut och så ska jag tillbaka på måndag för att gå igenom provsvar och se om jag mår bättre efter vila.

Så med sjukintyg i handen stegade jag sen in i ostaffären för att berätta för chefen att jag inte kommer att jobba under resten av veckan. Chefen ville dock snacka lite alternativ, och la fram så snällt han kunde att han faktiskt inte har möjlighet att behålla mig kvar om jag kommer att bli sjukskriven. Det är lite knapert i ostbusinessen för tillfället och jag förstår honom. Han föreslog ett "avbrott" i kontraktet tills efter födsel och ammning och ja...vad skulle jag säga. Jag hade ändå bestämt mig för att inte jobba kvar efter sommaren (har annat projekt på g, mer om det en annan dag) men hade väl i alla fall tänkt mig att kunna jobba åtmistonde ett par månader till. Men med tanke på att jag inte får någon ordentlig lön direkt även om jag skulle bli sjukskriven så är det nog kanske trots allt bäst att jag slutar nu då. Antar jag.
Är lite förvirrad måste jag säga, hade inte riktigt väntat mig detta nu.

Fästmannen tar det hela med en klackspark, han är mest nöjd att jag äntligen gått till doktor och att jag nu kan vila upp mig (han är lite hönspappa åt mig för tillfället) och vi har ju faktiskt lite hemmajobbprojekt på g som kan ge extra inkomster under våren och sommaren.

Jag försöker se saker och ting positivt och tänker att jag nu i alla fall kan ta sommarlov hemma i skåne. Synd att inte skolorna har öppet på sommaren, för då kan jag inte få vikariatjobb som jag annars brukar extraknäcka med när jag är hemma i trelle. :P haha. Får hitta på något annat.

Nä, nu ska jag laga mat åt fästmannen. Jag har fått i uppdrag av mina hemliga möhippefixare (det belgiska gänget, de skickar anonyma e mail till mig med uppgifter som ska utföras hehe) att laga trerätters åt "min prins" i kväll. Egentligen skulle det innehålla en massa specialingredienser, men eftersom vi nu helt plötsligt fick en tight budget igen så blir det en enrätters favoritmiddag i stället. "Prinsen" tyckte att det var ett okej substitut!

Godkväll hörrni.

4 comments:

Trillingnöten said...

Oj då! Det var en riktig kovändning! Vilken svår sits, både positivt och tråkigt så klart. Jag hoppas det där projektet kickar igång efter sommaren! Nu får du istället njuta av att slippa oroa dig för att du inte kan jobba som du brukar :)

Josefine said...

Nu vet jag inte hur det går till med anställningar och kontrakt i Begien, eller hur din anställning ser ut. Men i Sverige hade ju inte chefen fått säga eller föreslå sådär iallafall. Då hade han varit skyldig att ha kvar dig, om än sjukskriven...

Jag hoppas att allt löser sig för dig ändå!

Och om du frågat mig så hade jag berättat för dig att man kan må illa dygnet runt i flera månader. Om man känner någon speciellt lukt. Om man inte får mat i exakt rätt tid. Om man äter. Whenever, wherever... Tyvärr...

englundskan said...

Ja jag håller med Finelina. Första månaderna är värst, sedan lugnar det ner sig. Därefter följer ca 20 år... nåja. Kolla väldigt noga vad som gäller för den anställning du har, det finns säkert någon fackförening som kan ge svar.
Och om du nu blir sjukskriven för att du ska vila, så gör det för guds skull! Inte bygga om, inte storstäda, inte gräva om trädgården. Utan V I L A !
Ok?
Det är jättesvårt, jag var i samma situation som du och fick en avhyvling av en läkare som ville lägga in mig.

Petchie75 said...

Ett jättestort grattis till er båda!! Läste om din nyhet för några dagar sedan och tycker att det är väldigt kul eftersom jag själv är i samma tillstånd ;-), dock lite mindre illamående sedan en vecka tillbaka (halleluja!!!) Jag var aldrig så illa däran som du men eftersom mitt illamående och kräkningar var på kvällarna så har jag inte orkat blogga eller kommentera på andras bloggar.. Har inte kommit ut på bloggen än framförallt för att jag går och väntar på att få reda på om jag får ett jobb på min nuvarande arbetsplats (jag är tillfälligt anställd av ett bemanningsbolag). Chefen vet om det men har bett mig hålla det lite lågt tills det är bestämt om tjänsten.
Vår baby är beräknad till den 7/10 så ca en månad före er tror jag?
Iaf, jag lider med dig, både när det gäller hur du mår och att du blev av med jobbet - så snopet! Naturligtvis skulle du säkert kunna dra det vidare om du vill men samtidigt så kanske du har förståelse för chefens situation? Det är nog inte så lätt att ha ett litet företag i dagens ekonomiska situation men samtidigt så har du ju rättigheter som du kan välja att kräva, eller inte. Men du borde väl få någonslags a-kassa om du har jobbat ett tag i Belgien? Speciellt om du blivit sjukskriven?
Med den så kassa föräldraledigheten (i jmf med Sverige) känner jag ibland att det kanske är bättre att vara arbetslös OM man klarar sig på en lön... för då kan man själv välja hur länge man kan vara hemma. Jag kan säga att de senaste 3 månaderna har jag varit sååå avundsjuk på de av mina vänner som varit utan jobb under sina graviditeter eftersom jag varit så trött, hungrig och illamående (ond cirkel), frusen och med huvudvärk. Hoppsan, det blev en lång kommentar!
Lycka till och hoppas att du mår bättre snart!
Kram från Bryssel