10.3.11

Mattes lilla busprick

Fick en liten uppmaning att skriva något om kisekatt och mina ostbravader. Men osten får vänta till en annan dag för det är rätt så stabilt och händelselöst på den fronten just nu. Har förmodligen skola på måndag igen så då lovar jag lite ost-news.

Men katten däremot, henne kan jag alltid skriva om. Lilla rackaren!
Så här kommer en Toulouse-introdukton:

Detta är alltså Toulouse (eller dodouse, eller skitunge, eller fluff eller "la ptit" eller...kärt barn har många namn). Hon har bott hos oss sen augusti 2009, då vi bodde i Älvdalen, och är nu då alltså *räknar* lite mer än ett och ett halvt år gammal. Vilken liten fis hon är fortfarande när man tänker efter....

Hon har pass minsann den lilla! Det fixades inför flytten ner till Belgien. Väldigt fint minsann! haha.

Favoritmat: potionsförpackad "mjukismat". Eller glass när det bjuds på sådana delikatesser. Papper samt krukväxter har också blivit poppis på senaste tiden, till mattes stora förtret.

Hon är trespråkig minsann vår lilla odåga! Förstår både svenska, engelska och franska. Eller ja, fyrspråkig är hon väl egentligen nu när hon dessutom äntligen lärt sig prata på sitt eget språk. Fram tills hon var över ett år gammal kunde nämligen inte Toulouse jama. Hon lät mest som ett hest lodjur när hon skulle klämma fram nått ljud. Nu sen flytten till Belgien har hon dock blivit bättre och nu kan hon få fram riktigt fina jamanden... Allra helst kl 06.00 på morgonen när hon tycker det är dags att gå ut.

Favoritplats: mattes gröna fåtölj eller i en påse av något slag.



Vet inte riktigt vad det är för konstigt med henne, men vår katt fullkomligt ÄLSKAR påsar och väskor och annat man kan krypa in i. Är man av med henne och vet att hon är inne då är det bara att börja kolla i tvättpåsar, handlepåsar, resväskor, handväskor etc för att hitta henne. Allra skönast är det när någon hittar henne och på skojs skulle börjar bära runt på påsen - med katt i - det tycker hon om. Antar att det blir som en slags hängmatta.
Hon blir lika glad varje gång matte varit och handlat kläder och kommer hem med dem i en papppåse. WOW! Värsta leksaken! Hon kan hålla på och attackera "saker" i botten på påsen i flera timmar. haha.

Favoritplats på natten: Toulouse sover alltid inomhus. Hon är så duktig och kommer in på kvällen när det är dags att äta kvällsmat och sen går hon och lägger sig uppe i vår säng (allra helst på husses kudde så att den blir lagom luddig) och väntar på oss.

Favoritsak: möss!

ÄCKELVARNING! Denna fina mus fick matte i godmorgonpresent för ett tag sen. Snällt va?!
Husse får sin beskärda del han också eftersom det är han som med jämna mellanrum får rensa upp i kattans "muskyrkogård" under den stora busken i trädgården. Där läggs dagligen ett par nya lik på hög. Vet inte varför hon samlar dem på ett ställe...men men...hon är lite special den kisen.

Favoritsak nummer två: HUSSE! Inget snack om saken, Toulouse är förälskad i sin husse.
Titta bara på dem:

Haha, älskar denna bilden. Toulouse hade lagt sig bakom "hundgrinden" i trappan och vänt upp magen för att visa att hon ville gosa. Var ju bara för husse att kravla sig ner på golvet han med och kela lite.
Det är ännu en sak som är special med kisekattan: hon gillar att bli kliad på magen. Det gillar väl inte katter?! Jorå, denna gör.

Hm...nu tog det slut på kattinspirationen. Och dessutom börjar jag snart jobba!

2 comments:

Josefine said...

Det var väl snällt av henne att ordna frukost på sängen till dig. Det tycker jag du ska vara tacksam för! =)

englundskan said...

Minns du våran gamla Murre? Han brukade få en egen liten gräsmatta som jag sådde i en aluminiumform på vintrarna. Han nöjde sig med att äta av det gräset. Men alla kassar, väskor och påsar ska provsittas. Såna är dom. Trevliga och har humor.