10.2.11

Min favvis!

Hade ni frågat mig när jag var i tonåren vem min största idol och hjälte var (förrutom mamma och pappa såklart) så hade jag utan tvekan svarat: Jonas Gardell. Vi hade hans show "en finstämd kväll med Jonas Gardell" bandad på VHS hemma och jag har säkert sett den flera hundra gånger (och då överdriver jag för en gångs skull inte). Kan (eller har i alla fall kunnat) samtliga repliker utantill...

Så medans fästmannen tittat på action på teve i kväll har jag youtube:at lite Gardellklipp och njutit av en rejäl nostalgitripp. Mumma! Ett klipp har jag tittat/lyssnat på upprepade gånger under kvällen, nämligen följande pärla:


Kan det bli bättre?

Jag och mamma var och såg "tillfällig gäst i ditt liv" i Lund för ett par år sedan och det var helt otroligt när hela publiken sjöng med i denna fantatiska låt. En riktig rysare! Synd att man är så blödig, annars hade jag velat sjunga denna på bröllopet. Får spela, och översätta, den för fästmannen före i stället, haha.

Nu sova, i morgon jobba.
Godnatt!

4 comments:

Trillingnöten said...

Jag älskar också Jonas Gardell!! och den här sången...jag hade den som veckans sång till maken en gång. Fantasisk :)

Anonymous said...

Så - nu har man bölat en liten stund!
m

Trillingnöten said...

Apropå Texmexen...klart jag skickar te Belgien. De är lätta de där påsarna :) Maila adress på djelebean@gmail.com

Petra H said...

Oj, den sången har jag missat med Jonas Gardell! Jag älskade också Jonas när jag var yngre, läste alla hans böcker som jag alltid fick i julklapp och nästan alla sträcklästes på julaftonsnatten medan jag grät lite i kudden. Så bra, roliga och sorgliga samtidigt.
Mormor gråter-texten läste jag en gång till jul och vi skrattade alla gott, inklusive mormor ;-)