6.2.11

Jag och havet!

Nu har vi kommit hem från vår minisemester till havet.

Fästmannens morföräldrar har ett jättehus (två hus egentligen, men de har slagit ihop dem) i Duinbergen vid havet och det är där vi har spenderat gårdagen och idag, tillsammans med hela familjen - morföräldrarna, de fyra föräldraparen, de fjorton kusinerna och så tre av oss "respektive". Snacka om fullt hus!

I går kväll åt vi stor middag tillsammans vid långbord och sen spelades det spel och festades hela natten lång. I morse åkte vi kusiner iväg till holland (!) för att söndagsshoppa lite. Affärerna i Belgien har stängt på söndagar, men inte i holland, dessutom är skönhetsprodukter mycket billigare på andra sidan gränsen så vi tjejer passade på att handla lite schampoo, smink och annat bra. När vi var tillbaks avslutades familjefestligheterna med en mysig lunch innan det var dags att hoppa in i bilarna och bege sig tillbaks hem.

Det var mitt första besök vid havet här i Belgien och det var jättekul att få se denna nya sidan av landet. Platt och platt och platt är det...värre än Skåne, haha. Men rätt charmigt ändå. Det enda som är lite trist är att stranden är så exploaterad, det är lite anläggd känsla över det hela. Men dock - det var ändå skoj att se havet! Kändes nästan lite som hemma en stund.

I morgon är det skola och i kväll ska vi ta det lugnt framför teven.
God kväll!

 Stranden!
 Huset!
Holland!

2 comments:

Trillingnöten said...

Coolt att bara kunna ta en sväng till Holland liksom :) Och bara handla. Det bästa med att bo på kontinenten kanske? Vi är ju så isolerade här och det mest spännande man kan besöka (Om man bor i Skåne typ) är Danmark... :)

Petchie75 said...

Wow, vilket hus vid havet!! Det måste vara värt jättemycket, för fastigheter vid belgiska kusten är ju jättedyra! Jag är inte jätteförtjust i belgiska kusten just för att den är så överexploaterad plus att är det fint väder på sommaren kan man ju glömma att försöka ta sig till stranden med alla andra belgare, luxemburgare och holländare som ska till samma ställe.. Nä, tacka vet jag Skåne där man har tre kuster att välja på ;-)
Men visst är det härligt med små utflykter på helgerna och att kunna byta land bara över dagen! Jag ska åka till Amsterdam om två veckor och möta upp med min syster, mor och moster - ska bli så kul! (det blir dock en hel helg så klart)