30.4.13

Att ligga hemma i sängen med magsjuka på valborg...

...är väl kanske inte det roligaste jag någonsin gjort. Men när maken och vännerna ringer från festen och framför en live (sfi) version av vintern rasat och säger att de saknar en, ja då kan man ha det sämre. :)

Glad vår på er allihop!

28.4.13

På utflykt!

Det strålande solskenet inspirerade till en spontan utflykt till Malmö folkets park. Vi har hälsat på apor och ormar och ödlor på terrariet, ätit korv med bröd i gräset, klappat hästar och åkt karuseller. Kan man ha det bättre på en söndag?







26.4.13

Här hjälper vi prästen att kamma ut sina dreads...

...vad pysslar ni med denna fina fredagkväll?

22.4.13

En riktigt mysig sida...

Under mina pluggpauser surfar jag gärna runt lite på nätet för att se om det dyker upp några gulkorn bland bloggar och diverse hemsidor. Häromdagen trillade jag in på en sida som nästan känns lite magisk i all sin enkelhet. Fotografier på människor i (framförallt) New York och så en rad eller två med intervjufrågor, tankar och beskrivningar. Underbar läsning!

http://www.humansofnewyork.com/

20.4.13

"Spelkväll"

Efter en heldag utomhus sitter vi nu i goda vänners lag och njuter av kvällssolen i vardagsrummet. Syster yster inviger amerikanaren och maken i ett mobilspel som tydligen är väldigt beroendeframkallande. Detta kan bli en lång kväll... ;)

Trädgårdslördag

Vi är hos mamma/mormor och har trädgårdsdag. En häck ska klippas ner, en ska tas bort helt och så ska det installeras pallkragar och fyllas på jord. Maken jobbar och står i, med mormodern som assistent. Luka och jag själv inspekterar, leker och hjälper till lite grann då och då. Och så myser vi en massa av att det är fint väder och att man kan vara utomhus tillsammans.





16.4.13

Multitasking!

Här sitter jag i ett grupprum på jobbet och har seminarium. När man pluggar och jobbar på samma gång så gäller det minsann att vara påhittig och flexibel. Detta fungerar hittills väldigt bra!



11.4.13

Intensivt chokladsug

Har haft en väldigt bra, men intensiv dag och på den följer nu en intensiv pluggkväll inför morgondagens seminarium. Vilken lycka när jag insåg att jag hade alla ingredienser hemma för att svänga ihop en sats chokladbollar! Om jag spetsar dem med extra mycket kaffe så blir det nog ännu lättare att inte somna över boken. :) jippiiiii.



9.4.13

Säsongsstart!

Maken hittade billig flintastek i affären i går. Det + fin kväll + barnet har somnat gott = grillpremiär på vår balkong. Toulouse övervakar det hela från tryggt avstånd på andra sidan fönstret. Själv sitter jag med en drink (proviva blåbär, haha, classy så det förslår) och lugnar ner min mage som bestämt sig för att vara lite störig.
Mysig vårkväll...

8.4.13

Det blev ett långt lov...

...eller ja, en lång paus från bloggandet. Lovet tog ju slut strax efter nyårsfirandet och sen januari har det varit full rulle med jobb (är uppe i ca 60% lärarjobb nu som resurs och speciallärare), plugg (svenska som andraspråk för ämneslärare) och familjen ( liten vilding med förtrotts och dagissjukdomar inkluderade, samt make som kämpar på med svenskan).

Har inte haft ork eller inspiration att göra något annat än att plugga eller sova under min lediga tid så därför fick bloggen bortprioriteras en stund. Men nu så - nu börjar förkylningarna och influensan lämna plats åt vårvindar och solsken, så nu tänkte jag försöka blåsa liv i det här stället igen.

Hur har ni haft det? Jag håller på att uppdatera mig på alla fina bloggar jag har här i listan och som jag inte hunnit med. Spännande att se vad alla pysslat med under vintern.

Nä, nu ska jag ta tag i en koreografi till morgondagens danslektion med arbetslagets sjuor och åttor (temavecka).

Ha det bra hörrni!

Ps. Så här stor min lille pöjk hunnit bli! :D