28.7.13

Sommarens andra bröllop: svettigt och dansant!

I går var det bröllopsdags och vi spenderade dagen med att förbereda oss. Ett hus fullt med vänner på semester blir lätt som en stirrig hönsgård när det ska delas på en dusch, sminkas med hjälp av två speglar ( varav en i samma badrum som den enda duschen), strykas skjortor, påminnas om rakning och skoputs osv osv...allt i 37 graders spansk hetta utan tillstymmelse till AC. Det tog oss sammanlagt fyra timmar, och när alla var klara, runt 18, hade vi redan svettats bort allt smink/hårspray/parfym osv, och männen höll på att svimma i sina kostymer.

Iväg kom vi dock och i bilarna dagdrömde vi om stora, svala, kyrkor och luftkonditionerade festsalar. Vi diskuterade även sannolikheten att temperaturen skulle sjunka under kvällens gång. Man kan milt sagt säga att våra drömmar inte riktigt gick i uppfyllelse! Vi tjejer i våra sommarklänningar dröp av svett, killarna ska vi inte ens tala om.

Mässan var dock fin, och även om vi inte förstod ett endaste ord (ALLT var på spanska) så grät vi en skvätt under vigselakten och förundrades över den vackra bruden.

Efter kyrkan hoppade vi in i de härligt varma bilarna igen för att ta oss till festen. Väl där halsade vi vatten och sippade martinis i ett par timmar innan middagen började vid 21.30. Då låg temperaturen i festtältet (!) (ingen ac här heller) på ynka 36 grader. Enligt belgisk tradition ( och vännerna i scoutgänget håller HÅRT på traditionerna) får gästerna ta av sig sina kavajer först när brudens far gör det. Brudens far var i detta fall en gladlynt spansk herre som inte svettades en droppe på hela kvällen, kavaj och väst till trots. Männen i vårt sällskap höll åter igen på att svimma. Efter lite övertalning från brudgummens sida tog hans nyblivne svärfar till slut av sig sin kavaj efter första förrätten (första delen av en alldeles, alldeles fantastisk femrätters-middag) och alla kunde andas ut en stund.

Vi åt och drack och spexade och lyssnade på tal till kl 02 på natten. Då började det riktiga partyt! Nu hade faktiskt temperaturen sjunkit till bekväma 28 grader och vi dansade och dansade och dansade tills avslutningen med belgiska nationalsången och scouternas kvällssång kl 06.30 i morse.

Sov ett par timmar på plats (ett par hotellrum hade bokats till oss långväga gäster) innan vi begav oss hemmåt till villan runt 10.

Ett riktigt riktigt varmt, men riktigt riktigt roligt, bröllop!!

2 comments:

Anonymous said...

Så härligt! Jag grät en skvätt när jag läste om hur fantastiskt ni har det!/m

Anonymous said...

Vad tjusig du var! Och vilket hus ni hyrt!