2.12.12

2 dec: Trelleborg

Efter tio års exil i Dalarna och resten av den stora vida världen flyttade jag i januari i år tillbaka till Skåne, närmare bestämt till min gamla hemkommun Trelleborg. Sveriges sydligaste kommun har sen jag växte upp blommat ut och vuxit till en alldeles lagom stor småstad. Här finns allt man behöver och skulle man behöva ännu mer än det så ligger storstaden (Malmö) och kontinenten på en liten bilturs avstånd. Jag har en stor del av min familj här och en stor del av mina vänner, och det är bara här min grötiga originaldialekt kommer till sin fulla rätt - Trelleborgskan är inte att leka med.
Jag må ha svårt att stanna på samma ställe längre än ett par år, men här tror jag att jag blir kvar ett tag. Palmernas stad har en tendens att få en att vilja stanna kvar och njuta av tånglukten bara en liten stund till.


1 comment:

petchie said...

Vi maste komma och halsa pa i Trelleborg! Jag har inte varit dar sedan vi senast akte TT-linjen och nar kan det ha varit? 1980-ngnting... Kommer bara ihag just palmerna! Men det verkar vara en mysig stad!
Kram