19.11.12

Verksamhetsförlagd Utbildning

Nu är jag officielt ute på min första lärarpraktik!

Under fem veckor ska jag ha lektioner med teknikare, naturvetare och esteter i engelska och jag är superpepp! Denna veckan började lugnt med en lektion följt av en massa planeringstid och det fungerade bra. Vi är flera stycken i klassen som jobbar som lärare (vikarier, resurser osv) parallellt med studerandet, och vi är rörande överrens om att det ändå är riktigt pirrigt att gå ut och hålla i fem veckors planering aldeles själva.

 Jag har valt att arbeta i temaform och kommer att jobba med "A Good Story" i en av klasserna, och "Charles Dickens and the Victorian Era" med de två andra. Roliga, breda ämnen som kan rymma massor av kreativitet. Som gemensam nämnare i de olika klasserna använder jag mig av klassbloggar som ett verktyg i undervisningen, samt filmvisning. I övrigt är det en salig blandning av skriftliga uppgifter, inspelning av ljudklipp, skapande bilder, vokabulärövningar och spännande läsning.

Veckorna fram till jul kommer att fullkomligt flyga fram!

4 comments:

Anonymous said...

Vad jag är avundsjuk! Efter 33 år är det inte riiktigt lika spännande!/m

Fäldtliv said...

Det är alltid lika kul när man får duktiga och entusiastiska lärarkandidater. Det blir intressanta samtal och man funderar mer på sin egen undervisning. Ha det så kul!

Trillingnöten said...

Det är sjukt kul! Jag saknar att vara lärar så det gör ont ibland!

finelinan said...

Usch... det låter jobbigt! Kanske för att jag inte alls är intresserad av att bli lärare... =)