24.2.12

Vänner

En av de viktigaste anledningarna till att vi inte trivdes i Martinrive var avsaknaden av vänner och familj i närheten. Vi hade visserligen bara två timmars bilresa till Bryssel, och jag lyckades hitta ett par vänner i mina kollegor i ostaffären, men i övrigt var det ganska ensamt. Trots att vi tycker om att umgås bara vi två så behövs det ju lite större socialt liv för att vi ska trivas.
Därför är det underbart att vara här i Trelleborg nu. På två dagar har vi hunnit äta princessbakelse med syster yster, vara hemma hos min mamma och plugga och måla skåpsluckor och idag har vi varit på museum och fikat tillsammans med prästIda och KJ. Underbart!

Maken tycker att fika är en himla bra uppfinning och efterlyser mer av den sortens umgänge i Belgien. En bra blandning med lite mer pubkultur här i Sverige och lite mer fikakultur där nere "på kontinenten" hade varit idealt.

Nu ska vi natta barn och sen ska vi sätta igång med att måla skåp i köket. Det blir så fint! Bildbevis utlovas snarast. Tills dess får ni nöja er med denna bild på mina tre favoriter i sängen i morse:

3 comments:

Marie said...

Jag förstår känslan My. Att vara nära vänner men framförallt familj, gör att vi inte ångrar en sekund att vi flyttade hit v

finelinan said...

Ja, vänner är bra att ha. Så, kommer ni och fikar när du överlevt Belgien-resan? =)

Alexandra said...

Vi har nära till pojkvännens familj här nere... Men deras familjeförhållande skiljer sig så enormt mycket från det jag har med min familj. De har nästan ingenting gemensamt. Största anledningen till att vi flyttar är just för att jag saknar min familj så oerhört. 4 veckor kvar :-)