9.2.12

Det här med verklighetsuppfattning.

Ramlade över detta av en slump för en stund sen och blev sådär störd som man kan bli ibland (ofta) när folk uttalar sig om saker utan att tänka ett litet steg längre.

Länken ovan är till en debattartikel, skriven av bloggaren "Blondonbella", angående det här med höjd pensionsålder. Jag blir så trött när jag läser sånt här... Hur kan man vara så verklighetsfrånvänd?

 "Jag kommer att jobba tills jag dör. Jag förstår inte varför jag skulle sluta jobba vid 65.
Jag liksom andra i min generation pensionssparar inte ens. Jag pensionssparar inte eftersom jag tror på att jag hittar andra försörjningsmöjligheter när jag blir gammal. Jag kan jobba när jag är gammal."

Undrar hur hon har fått kraften att se in i framtiden. Den skulle jag också vilja ha, vad praktiskt att veta resan nu hur ens liv kommer att se ut när man är över 65. 


8 comments:

Brysselkakan said...

Hon har nog just öppnat sitt orange kuvert och insett att om hon ska ha samma inkomst som gammal som hon har nu så får hon jobba tills hon är 100 år ;-)
Skrämmande...

Trillingnöten said...

Ååååååh....jag blir trött...vänta bara tills hon skaffar barn och ett riktigt jobb. Då kommer hon att längta till pensionen!

Anonymous said...

Vad hon (bland annat ) inte fattar är att man faktiskt kan älska sitt jobb medan det pågår men ändå blir tröttare med åren och vill ha chansen att koppla av och göra annat efter ett antal år ute i arbetslivet. Hennes kommentar om att man valt yrke efter föräldrarna är dessutom obetalbar -vilket århundrade lever hon i?/m

finelinan said...

Jisses!

Jag tror inte ens att jag ska klicka på den länken, det får räcka med de korkade citaten du tagit ut...

Nog för att jag tycker att man ska få bestämma sin pensionsålder själv, i samråd med arbetsgivaren, men jag tror knappast att hon kan jobba tills hon dör... Jisses igen..

englundskan said...

Skulle gärna vilja ha ett jobb INNAN jag blir 65. Nu har jag varit arbetslös i ett år. Det är väldigt många som skulle vilja kunna/orka jobba tills de blir 65.
Mest orolig är jag för att Reinfeldt ska jobba tills han blir 65, vad hinner inte han ställa till då.

Alexandra said...

Håller med... Jag brukar gilla henne men ibland är hon bara dum och naiv. Hon verkar tro att alla kan och vill leva precis som hon.

Hoppas allt är bra med er! Vi har en lägenhet på g nu och jag har fått jobb så det flyter på här! :)

Frost said...

Jag läste det där, hon verkar inte ha hört talas om arbetsskador, sjukdomar, arbetslöshet och annat som brukar drabba mänskligheten lite då och då...

Jaja, hoppas du har det bra ändå, trots naiva bloggerskor och sånt. Kram!

Fäldtliv said...

Förmågan att känna empati och förstå att andra inte har samma förutsättningar som en själv kommer inte alltid med egen framgång. Jag tror att både hon och vår käre statsminister behöver vidga sitt umgänge och inse att man kan ha väldigt olika förutsättningar i livet. Förutsättningar som man ofta inte kan påverka själv. Personligen tycker jag att hon är riktigt dum som inte avsätter en del av alla pengar som hon redan tjänar till att pensionsspara. Hennes finansiella rådgivare verkar vara lika naiva som hon själv...