30.1.12

Med små små pyttesteg...

...går det så sakta framåt med det här betyg/kursregistreringsprojektet.
Efter ett antal olika telefonsamtal med studieadmin, lärare och receptionisten på högskolan dalarna så är jag nu i alla fall registrerad på mina kurser. För betygen ligger där, och jag är godkänd (till och med väl godkänd för det mesta) - studieadmin kan se dem och ta på dem. Enda kruxet är att de finns på en betygslista som visst ska skrivas på av en kursadministratör och det är detta som tar tid. Jag antar att den här kursadmin är en väldigt ljusskygg art som man måste leta varsamt med ljus och lykta efter innan man får tag i honom/henne. Ungefär som järven på Orsa björnpark. För vad är det annars som gör att den där betygslitan inte skrivits på än? Tills den är påskriven är nämligen inte betygen officiella och CSN skiter fullständigt i hur reella de är för diverse studieadministratörer.

Förklaringen jag fick av studieadmin var att "det kan bli så ibland när terminerna går in i varandra". Jahapp...men om ni viste om detta, varför gör ni inget åt det? Eller förvarnar oss intet ont anande CSN-beroende studenter?

Nåja, jag är registrerad i alla fall och min trevliga lärare (de är för övrigt trevliga allihop som jag har haft kontakt med, även om de inte kommer med några direkta lösningar på problemen) kom på en lösning på den icke-existerande kursboken till i morgon. Så just nu känns det trots allt rätt okej. Jag ligger i sängen och myser, maken tittar på film och lillkorven har nannat i sitt rum de senaste två timmarna.

I morgon sätter det igång - terminens första seminarium. Och så ska maken och Luka på babymassage. Och jag har beställt sol (och vindstilla) till eftermiddagen så att vi kan ta en låååång barnvagnspromenix.

God kväll!

3 comments:

Trillingnöten said...

Du är inte den första med såna problem! Jag hade en kurskamrat som fick vänta hela sommaren på ett betyg, ända in på hösten. Fast allt var klart!

Petra H said...

Arrrggghhh, CSN-strul är aldrig kul, oavsett om det är deras eller skolans fel. Hoppas att det löser sig snarast!!
Här är allt bra även om gissa vart vi ska åka på fredag, visserligen "bara" över helgen... Spanien! Men men, det är ju faktiskt bara en helg så jag ska väl ¨verleva. När är det ni kommer till belgien?
Det ska bli -7 på torsdag och jag ska på en "kurs" med barnmorska om hur man går över till vanlig mat (weaning session)... shhh, berätta inte för svärmor att jag ska ut i kylan med V, hon skulle väl anmäla mig till de sociala myndigheterna för barnmisshandel..
KRAM och lycka till med studierna och CSN (själv ska jag betala av mitt studielån för 2012 så det är gjort. O blir lika chockad varje år vid den här tiden när han inser hur stor min skuld är...)

finelinan said...

Så har vi det inte på Malmö Högskola! =)