23.11.11

En utslagen hjälte

Modersmjölksersättningen gör underverk med min lille pöjk.
I går fick han en liten flaska strax efter lunch och en stor flaska innan maken gick och lade sig. Däremellan ammar han som vanligt, med den skillnaden att han inte vill äta konstant längre. Och han somnar när han ätit färdigt! Från att ha varit en trött och frustrerad liten kille som sov max 10-12 timmar per dygn har han nu sovit ca 16 timmar sen sin första nappflaska. Tjohoo! Och han är lugn och nöjd när han är vaken och när han äter. Myspys!

Att jag dessutom fått sova (!) själv(!) två ggr tre timmar i natt är också ett litet mirakel. Tack tack snälla BVC-sköterskan för denna braiga idén. :)

Nu ska jag gå och slänga in en tvätt och sen ska jag plugga. Engelsk och brittisk kultur står på schemat idag, och så ska jag titta lite på uppgifterna vi har i översättningskursen tïll nästa vecka. Den senare kursen började förresten i morse och kommer nog att bli himla intressant. Det är mycket frågor och funderingar som dyker upp när man diskuterar vad som gör en bra översatt text och hur man kan översätta olika kulturella fenomen och uttryck. Det var vad vi diskuterade under morgonens seminarium... Spännande. Vi pratade bland annat om bästa sättet att översätta de svenska orden: fika, välling och dagis. Några bra förslag? :)

Hoppas ni får en fin dag!

3 comments:

finelinan said...

Told you so! =)

Det var precis likadant med Gibson. Bortsett från att jag ju slutade amma helt efter en månad. Inget bök vid bröstet. Det gjorde alla mycket gladare!

Hoppas nu han fortsätter vara en go och glad liten kille. Jag ser fram emot att träffa honom när ni kommer till Sverige. Dessutom har jag en massa grejer till honom ju. =)

Anonymous said...

Vad skönt att det gjorde susen! Har aldrig förstått mig på den amnings hysteri som råder i tex Sverige. Visst det är ju jättebra om man kan amma men om man inte kan, orkar eller om det inte funkar så är det inte hela världen. De växer och utvecklas ändå, det har jag tre bevis på själv ;-)

Trillingnöten said...

Ersättning är guld värd! :) Jag förstår inte de som är så emot det...galet! Jag själv har fått berättat att jag skrek så mycket när jag var liten, tills mormor insåg att min mamma kanske inte hade tillräckligt med mjölk...sen blev jag lugn med ersättning :)
Fika tycker jag är svårt att översätta...Oftast blir det ju på engelska Grab a coffee eller nåt sånt, men alla dricker ju inte kaffe. Fika inbegriper ju allt liksom. Välling? Beats me :) hahaha...och dagis på engelska är väl Daycare. Pre school säger vi hemma, för numera heter det ju inte dagis utan Förskola! :)