10.4.11

Bröllop, ostbuffé och äntligen helg!

Det var faktiskt riktigt roligt att servera på bröllopet i går!
Jag mådde skit hela förmiddagen så lite nervös var jag allt inför kvällen, men det fanns liksom inte på kartan att inte ställa upp och jobba i går kväll så jag bet ihop och det blev faktiskt bättre framåt eftermiddagen. Lagom till att vi tre kollegor lastade in oss i bilen för att åka till bröllopet så hade huvudvärk och illamående släppt och jag kände mig riktigt pigg och fräsch i min finklänning som kommit på, dagen till ära.

Eftersom både brudens far och mor är ostförsäljare och ostfabrikörer så var det ju självklart att middagen skulle bestå av en sjudundrandes ostbuffé med ost och charkuterier och fruk i alla färger, former och smaker. På grund av en lite speciell festsal så var bufféborden aningen speciellt uppställda, det var tre stora runda bord fullproppade med mat och dekorationer. Vi fick först lite panik och viste inte riktigt hur vi skulle gå till väga för att servera, men vi såg till att mingla runt bland bufféborden och servera och informera (måste ju berätta vad det är för ostar folk äter också ju) lite överallt där vi kom åt. Och ibland när vi inte kom åt så hade vi i alla fall lagt ut knivar så folk kunde servera sig själva! Praktiskt och trevligt!

Efter maten (som varade i två och en halv timme, jag var liiiiite mör efter det faktiskt) så fick även vi äta och sen satt vi och umgicks lite tillsammans vi kollegor. Och så pratades det en del med bruden och dennas föräldrar också såklart. Jag och min kollega blev också väldigt bra polare med brudens morfar som är en riktig lustigkurre. Haha. Han var framme och snackade med oss många gånger och skämtade och hade sig. Härligt med glada gamla gubbar!

Runt elva kom sen fästmannen och plockade upp mig och sen var det direkt i säng.

Idag är det bröllop för hela slanten hela dagen! Vi har ett gäng besökare från Bryssel här som hjälper fästmannen att göra iordning festsalen, svägerska med pojkvän anländer om en stund för att hjälpa till och jag ringer samtal, mailar, planerar samt sätter ihop bordsplacering, festprogram och vigselprogram. Phew. Kommer att bli en lång, men härlig dag!

Vi ska även ha grillpremiär idag tillsammans med våra gäster eftersom det är så fint väder!!!

2 comments:

Trillingnöten said...

Vad skönt att det gick bra och att du kände dig bra också! Jag mådde typ illa konstant de första 6 månaderna av min grav...jag fattar inte varför man inte blev varnad :) Jag trodde 3 månader var gränsen. Men nej. Det var tydligen individuellt...typiskt! hahaha...hoppas planeringen och de sista förberedelserna för ert eget bröllop går som smort nu när ni fått lite inblick!

finelinan said...

Låter som en toppenkväll! Tidig också... =) Själv var jag inte i säng förrän vid 03, efter ett jobbpass på en, som de så fint kallade det; "pensionsanpassningstillställning". Översättning: 65 års fest! =)