22.3.10

Extreme Belgian farm makeover - first edition

Sambon hann skicka över lite bilder redan i kväll! Är som julafton här i lägenheten. Är visserligen lite jobb kvar om man säger så, men man börjar kunna gissa hur det kommer att se ut. Om man använder mycket fantasi!
Stenväggarna som finns överallt nu ska för det mesta putsas över, förrutom sidoväggarna i köket och en av väggarna i vardagsrummet som visserligen ska få en ansiktslyftning, men dock behållas i originalskick.

Ett plus är att de har bestämt sig för att bygga ut ett extra rum över en del av det som tidigare var stall. Vi får alltså tre rum och kök i stället för två. Inte helt fel. Vårt sovrum verkar dessutom bli helt sagolikt. Det ligger högst upp under takbjälkarna - vilka härliga drömmar det kommer att drömmas där...

Nä, nu ska jag sluta tjata och gå och lägga mig. Får se om jag kan somna, är helt pirrig. Äntligen någonting positivt att hänga upp tankarna på. Tack sambo!


Blivande gästrum/kontor/barnkammare (är lite golv-, och vägglöst för tillfället, men det är tydligen nästa punkt på renoveringslistan...)


Halldörr. Arvegods från sambons morfar


Taket i vårt sovrum. Ska även det fixas till lite, men alla bjälkar osv ska finnas kvar och vara synliga. :D


Köket och köksdörren med utsikt över gården

2 comments:

Trillingnöten said...

wow, det ser ut att bli något av ett drömhem! Lyckost! När flyttar du ned?

Alexandra said...

Vad spännande, jättekul att renovera och bygga upp något precis som man vill ha det! Hur stor är gården förresten, har ni stall och "hagar" eller är det "bara" bostadshus? Vill gärna se fler bilder :)

Fick förresten soffan av en bekant till "svärmor" ;)