1.4.09

Belgien - in a nutshell

Dav har akt pa praktik och lamnat mig hemma ensam i Bryssel. Ska joina honom via tag senare i eftermiddag, men just for tillfallet har jag en mysig sovmorgon i sangen med dator. Mycket angenamt!

Helgen var toppen! Kallt som fan att vara utomhus non stop i tva dygn men det funkade. Det ar ju bara 24h velo en gang om aret liksom. For er som inte vet sa ar 24h velo ett scoutevenemang som utspelar sig i den enorma parken bois de la cambre i Bryssel. Varje ar traffas har ca 10 000 scouter (+ 10 000 askadare, foraldrar osv) och tavlar om vilken grupp som kan cykla flest rundor (runt en speciellt anlagd bana pa ca 2km) pa 24 timmar. Lagg pa minst fyra militartalt per grupp, extra tavlingar typ konstigaste cykelbygget, mest originella "stand" (taltplats) och en massa regn sa ser ni helgen framfor er. Totalt kaos med andra ord! Jag hade det stora nojet att forse vara scouter med mat under de 24 timmarna, gud vad sma scouter ater mycket nar de ar kalla och aktiva. Blev X antal kastruller soppa, makaroner, varm korv osv.






Kul hade vi i alla fall. Fotona ar fran vart "stand" framfor vart lager. De hade gjort ett jakla bra jobb scoutledarna med att bygga och mala. I ar vann de dock inte basta stand, kom bara tva. haha. Kom dock pa 15:e plats av fler an 60 grupper i cykeltavlingen vilket ska firas med stor fest kommande fredag. :)

I forrgar var jag och sambon ute pa date pa stan hela dagen. Vi shoppade, seightseeingade lite, tog en drink och en vattenpipa pa en marokansk bar i centrum, gick runt och tittade pa folk och avslutade med en fantastisk fyraratters middag pa en jattemysig koreansk restaurang. En underbar dag!!

I gar tog vi det lugnt och gick runt pa stan i solskenet (kunde ga i bara T shirt ute nastan hela dagn. Fantastiskt!). Pa eftermiddagen var vi pa en gratiskonsert pa sambons gamla universitet och efter det tog vi, som seden bjuder, ett par ol pa stammisstallet Spijt.

Hittills en mycket lyckad vistelse i Belgien med andra ord!

No comments: