30.6.12

Roadtrip!!!

Idag började vi vår roadtrip österut mot Cincinatti och Chicago. Veckan i Betrand har varit helt underbar, och det kändes lite vemodigt att lämna Nebraskas majsfält i morse. Vi har tre kördagar till nästa längre stop hos familjen Hansson i Ohio, och idag hade vi sex timmars körning framför oss. Jag var lite orolig över hur Luka skulle klara den långa resan, men han tog det med en klackspark (som synes på fotot). Han har spenderat dagen med att sova, berätta rövarhistorier för sina leksaker och flörta med servitriser på diverse rastplatser. Toppen! Han tycker dessutom det är helkul att bo på motell eftersom det finns badkar och heltäckningsmatta man kan stuffa runt på. Det var en lycklig liten kis som somnade i sin resesäng för en stund sen...

Nu ska vi spela UNO, käka kycklingvingar och vara lyckliga över att AC:n fungerar i rummet (det är ca 40 grader varmt ute fortfarande så AC är guld värt).

God kväll!!

27.6.12

Bildkavalkad

 Frukost pa Kastrup innan avfard. Luka har som ett av sina mal pa denna resan att testa sa manga olika vagnvarianter som mojligt. Bagagevagnarna pa kastrup fick MVG, helt klart.
 I Bertrand, vi checkar in det lokala underhallningsubudet i form av lekplats...
 ...och swimmingpool. Aven dessa tva har fatt hogst betyg av lillpajsaren. Poolen ar den personliga favoriten.

 Uppstallning efter en av de manga middagarna med gamla vanner och bekanta. Har mammas gamla klasskompisar och vardsystrar, med en dotter och barnbarn.
 En hel del mys i parken har det blivit ocksa.


 I forgar kvall var vi ivag pa rodeo nere i stan under tiden som var vardinna och vard passade bebis. Spannande med barbacksridning, tjuridning och kalv-wrestling.


 Cowboyganget!
 I gar var det paraddags och Luka var uppkladd dagen till ara. Han har fatt en aldeles egen Nebraska Huskers-body. Finfin!
 En glad mamma och bebis!
 I vantan pa paraden.
 Stoooora traktorer...
 ...och pimpade bilar.

 Sma hastar...
 ...och sprutande brandbilar. Toppenmysg dag i hettan (runt 40 grade var det i gar).
Iag lamnade vart vardpar oss for att aka pa skolreunion i Chicago och vi haller just nu pa att gora oss iordning for att aka ivag till en sjo och mysa. Kanske aka lite jetski ocksa?

Hoppas ni har det bra!

24.6.12

Har varit svårt med internet de senaste dagarna, men nu har vi kommit underfund med att makens iPhone funkar med detta nätet. Topp! Det går dock inte att ladda upp bilder med den så det får vänta en stund till. Vi har det jättebra! Det är löjligt varmt här i Nebraska och vi njuter i fulla drag. Maken och jag har varit vid poolen och badat med luka två dagar, vilket han definitivt tycker är resans höjdpunkt so far. Luka hade dessutom sina första okända barnvakter i går, fyra högstadietjejer som passade honom när vi var ute på garden party och "street dancing" på den lokala puben ( fem meter från där vi bor haha). Nervöst för oss, luka tyckte det var riktig lyx att få sin nattflaska från fyra snälla tjejer i stället för av morsan. Idag är det lunch med morsans gamla klasskompisar och sen är det kudde parade i parken Cohen så ska vi nog ta ännu en sväng till poolen. Semester på the world famous Bertrand fair är inte helt fel.

21.6.12

Klart han gjorde!

Nu är klockan 06.16 local time och Luka vaknade för 45 minuter sedan efter att ha sovit sen klockan 21.30 i går. Vem är de bortskämdaste föräldrarna i världen? Åtta timmars underbar sömn - lovely för jetlaggen.

Om en stund är det dags för hotellfrukost och sen bär det av mot Nebraska. Vi räknar med att komma fram till Bertrand i morgon eftermiddag, idag blir det interstate 80 förbi Des Moines och Omaha.

Bilder kommer i kväll, då ska jag se till att ha använta morsans kamera flitigt.
Ha en bra dag hörrni!

Underbarnet...

...har varit superhärligt att resa med och allt har gått bra. Ligger i motellsäng nu efter att i vi eftermiddags börjat bilresan från Chicago till Nebraska. Mer om allt i morgon när inte jetlaggen är lika brutal. Håll tummarna att bebis sover hela natten nu, det kan jag behöva.

God natt!!

19.6.12

Resfeber

Det yra hönset is back - har rännt runt och kacklat och fixat och donat hela dagen, och jag troooor att jag nu har allt packat och redo för morgondagens äventyr. Det ska bli spännande att se resultatet av bebis + långresa i flygplan... Hjälp.

Tar datorn med mig så att jag ska kunna uppdatera er från amerikatt.

 

18.6.12

Kattmys


Toulouse märker nog att vi håller på och packar och grejar för hon är supergosig. Hon ska gosa hela tiden precis. Nu har hon till och med tagit gosandet så långt att hon självmant kryper upp och lägger sig mellan husse och vilda bebin.



Luka älskar denna nya utveckling i hans förhållande med favoritkatten. Tur vi åker bort ett tag sen så att hon får vila efter all lek och bank.

Gräs

Att gräs kan vara så läskigt! Luka och jag har precis varit ute på lekplatsen här bredvid och bekantat oss med sommaren. Jag tror att sommaren fick ett ganska högt betyg av lillpajsaren; smörblommorna var klart godkända, gungan väldigt trevlig, barfotagång i sanden likaså och trädgrenarna som fladdrade i vinden var helfestliga. Gräset drog dock ner helhetsbetyget en hel del...för det är ju sååå läskigt. Det är helt okej att sitta i, och att gå på det går an, men att krypa i det - no way! Om han blir nersatt på alla fyra i gräset så står han aldeles stilla och funderar först en lång stund, sen lyfter han ena handen, eller foten och håller den i luften medans han funderar en stund till. Sen sätter han försiktigt, försiktigt ner handen/foten igen på samma ställe som innan och lyfter en annan fot/hand. Han ser lite ut som en sånn där ödla som lever i namibiaöknen och som lyfter på händer och fötter när sanden blir för varm. Sötunge! Han gnäller däremot inte och vill bli upp-plockad, han bara funderar väldigt, väldigt mycket.

Vi får väl ta och träna på det här med gräskrypning i USA. Speaking of which så kanske man skulle ta och packa lite nu? Efter två dagars tvättoffensiv här hemma har vi nu enbart rena kläder här hemma så det borde gå att hitta något att packa. Maken ska bara ner i källaren och leta fram mina sommarkläder också, stackaren... hehe.

Ha en trevlig måndag!





16.6.12

Det är de små sakerna i livet...

Det är dåligt med uppdatering här inne, men det är mycket för att det inte är något speciellt upphetsande som händer nu. Vi har mest stressat över diverse flyttar och reseplanering och renovering och annat skoj. MEN, det skärper nog till sig så småningom det där livet - spänning är på gång. Bear with me...

Idag har det dock faktiskt hänt en väldigt spännande sak: Luka somnade borta i sin resesäng, när vi var hos vänner på spelkväll, och han sov genom flytten till och från bil och till sin egen säng. Vi kom hem för en stund sen och han sussar nu sött i sin spjälsäng efter att ha sovit gott sen klockan nio. Det känns lite som triss-reklamen faktiskt - plötsligt händer det! :) När man är småbarnsförälder lär man sig att uppskatta de små sakerna i livet, som att ha en son som sover gott. Det bådar gott inför USA-resan detta. Känns nästan som att man borde fira, var är champagnen när man behöver den?

Det får bli att fira på annat vis: att gå och lägga sig! :)

Godnatt!

12.6.12

Flyttdags?

Nästa människa i min närhet som ber om flytthjälp skjuter jag!

Nej, så illa är det inte...men det har varit så mycket flyttande den senaste tiden att man börjar bli lite mätt på det nu. Sen i höstas har två, av tre, mostrar flyttat (varav en av dem är i full färd med att flytta igen nu), en kusin, vi, och så mamma. Eftersom mammas flytt innefattade en massa sorterande och uppdelande av hennes och pappas gamla grejer (och alla mina gamla grejer som gömde sig på vinden) så har det ju blivit en hel massa flyttande fram och tillbaks. Och en sisådär fem miljoner resor till tippen och Erikshjälpen.  Och fyllande av vårt förråd, och ett par extra förråd osv osv...

I kväll körde vi dock sista lasset från "gamla huset". Nu är det tomt och de flesta grejer är på rätt ställe och behöver inte flyttas på mer. Underbart!

Vilken himla tur att det snart är USA - dags...det kommer att behövas en liten vilopaus efter detta, minst sagt, kaotiska året.

11.6.12

Den där lilla resan

Nu är det snart dags - resan med stort R är snart här. På riktigt. Wohoo!
Jag har haft lite alone time i kväll för maken blev utkallad att hämta stackars amerikanaren i Malmö pga buss-strul. Jag passade på att dubbelkolla alla biljetter och visa waivers och annat papperstrams, OCH jag hann även planera lite inför vår roadtrip från Nebraska till Chicago. Så nu har vi bokat hotellrum i en liten amish town och i Springfield, Ill (längs route 66). Har även fixat så att vi kan bo hos syster ysters familj under fourth of july (min 26-årsdag).

Oh vad bra detta känns!

Nu ska jag sova gott och njuta av vetskapen om att vi snart befinner oss i amerikatt.

God kväll!


Vårt rum i amish staden Jamesport

9.6.12

Jodå, jag lever...

...men vi har varit sjuka och det har varit slutspurt i skolan och så har vi hjälpt mamma att flytta det sista (inklusive två dagars intensivt flyttstädande) och så har vi fortsatt kämpa med vår renovering. Och så har familjen blivit en tand rikare (Luka passade på att mixa förkylning med tand-tittut, det blev ett par väldigt intensiva och febriga dagar).

Men nu har det faktiskt blivit lite lugnt. Äntligen!

Om mindre än två veckor åker vi till USA. Det ser vi fram emot. Tills dess blir det mycket fix och donande, lite jobb och så ska jag passa på att fika med en hel massa med vänner jag inte hunnit se på länge.

Bloggen is back. Ses i morgon!