30.5.12

System shutdown

Jaha, skulle det inte lugna ner sig nu? Känns som att jag kört med "denna veckan är det lite mycket, men nästa vecka då blir det lugnare" i en sisådär sex veckor nu. Har jag fastnat i en och samma vecka? Eller vad är det som händer?

Nu är det i alla fall total härdsmälta i min hjärna och jag har börjat säga lite nej till saker för annars blir det verkligen inte bra det här.

De senaste dagarna har jag sett min son vaken ca en timme/dag, resten av tiden har han varit hos barnvakt eller iväg på äventyr med sin far så att jag kunnat plugga i fred. Idag är det jag som varit borta då jag jobbat hela förmiddagen och sen sytt klart flaggor till kulturföreningen hemma hos mamma hela kvällen. Väldigt roligt att jobba och sy - mindre roligt att inte kunna gosa med lillkorv.

I morgon är det plugg ännu en dag och sen på fredag är det tenta. Sen, SEN ska det bli lugnare. Och i morgon ska jag ta en lång promenad med min pöjk någon gång under dagen - underbart!


God kväll!

28.5.12

Du och jag katten...

...det är grejer det!

Vi lyssnar på Cats och läser uppsatser inför morgondagens opponering. Trevligt kvällsnöje! Och allt blir ju lite roligare om man är två liksom. Bra att vi båda gillar att vara uppe hela nätterna eftersom det nog blir lite allnighters denna veckan.

Vilda bebins nya hobby

Luka ÄLSKAR sladdar! Och kablar och alla andra tekniska prylar man kan lyckas roffa åt sig när man svischar runt på golvet i sin gåstol. Inte jättepraktiskt och säkert kanske...tycker jag.

Just nu har vi haft en dust över en sladd som han hittat på en hylla. Han kan inte alls förstå varför han inte får ha den. Envis som en get redan minsann - han tittar på mig, rynkar på näsan och ser allmänt sur ut varenda gång jag kommer i närheten. När han får röja själv är han dock nöjd, så jag sitter här vid datorn och låtsas att jag inte har koll på allt han har för sig.

Busunge är bara förnamnet.

Sista rycket

I helgen kändes det som om sommarlovet redan hade börjat, men idag inser jag att jag kanske varit lite väl optimistisk. Vi har ju uppstsopponering och tenta denna veckan, samt att jag har två inlämningsuppgifter att kompletera. Så sommarlovet får vänta ännu en vecka.

Idag hjälper maken Ida och hennes man att flytta hit till Trelleborg, så jag och den vilda bebin har hemmadag tillsammans. Jag har rensat ut lite i garderoben under en av mina pauser från plugg och bebislek och nu ska jag sätta mig och läsa uppsatser inför i morgon. Hoppas lillkorven tar en lång förmiddagslur... :P

27.5.12

Mors dag

Min första mors dag som morsa. :) Luka ville ge mig ordentligt med tid att fira så vi började vår dag klockan tre i morse. Snällt av honom, jag blev riktigt rörd. Typ. Vi spenderade morgonen med att mysa i soffan, kasta gröt runt köket, titta på reprisen av prinsessdopet och eurovision, diska och småslumra mellan varven. Det blev trots allt en riktigt härlig morgon faktiskt...

Sen handlade vi lite mat, och bakelser och åkte hem för att fira min mor. Och då passade jag på att leka papparazzi:

Gladare kille får man leta efter!

Under dagen har vi även hunnit med att äta varm korv tillsammans med mostrar och kusiner och det hela avslutades med middag här hemma tillsammans med ett gäng vänner (inklusive en söt liten tremånaders bebis). Väldigt gott och väldigt trevligt!

I morgon börjar sista galna skolveckan för denna terminen och sen är det "lov" för min del. Phew.

24.5.12

Sol ute sol inne

Vilket fantastiskt väder vi har!

I går solade vi och var på stranden en vända tillsammans med syster yster. Luka gillade sitt lilla tält, som vi byggde upp till honom, och att bada fötterna i havet tillsammans med sin pappa. Mindre gillade han att få sand i munnen när han lyckades flytta undan filten han låg på och dunka ansiktet i sanden.
Men hans betyg på stranden är nog ganska högt i alla fall! Han var glad som en solstråle större delen av dagen.

Syster yster och amerikanaren stannade på middag i går kväll och när jag körde hem dem i den ljusa sommarnatten så konstaterade vi att vi svenskar är lite roliga; för varje år är det samma visa: "oj vad ljust det är! helt otroligt! är det alltid såhär ljust på sommaren?". Eller ännu bättre: "oj, detta är den mörkaste och kallaste vintern vi någonsin haft!" (sägs varje januari) och "detta är det regnigaste sommaren vi någonsin haft!" (sägs varje augusti). Vad bra att vi har ett föränderligt klimat så att vi har något att småprata om!




22.5.12

The final cut?

Idag avslutade jag ännu en kurs - didaktiken. Och eftersom det kändes som att jag passerat en milstolpe tyckte jag det var dags för en liten förändring. Jag har ju gått och tuggat på det här med kort hår ett tag, och jag kapade ju en hel del redan i våras inför bröllopet i Belgien, men jag har inte känt mig riktigt redo för att ta det stora steget till riktigt kort hår - tills idag...

Resultat av avslutat didaktikkurs blev alltså följande:


Jag är väldigt nöjd måste jag säga, ska bli underbart att ha kort hår under sommaren.


21.5.12

En flashback

Vad underbart när solen skiner och alla barn i kvarteret är ute och sparkar boll i shorts - tidig sommar när det är som bäst!

I går kväll var vi på konsert. Mitt kusinbarn är med i kyrkans barnkör här i stan och de satte upp musikalen "Tummelisa". Jag och syster yster var med och hejade i publiken och oj vad mysigt det var. Vi drömde oss tillbaks till tiden då vi stod framme i kyrkan ute i Klagstorp och sjöng för glatta livet. Vad snabbt tiden går! Vi gjorde lite snabb huvudräkning och kom fram till att det är 10 år sen vi lämnade ungdomskören och begav oss ut på nya äventyr (jag till estetlinje uppe i Dalarna och hon till skolmusikalernas värld i USA). Oj vad vi blivit gamla väldigt fort. :P

Idag har jag mitt sista litteraturseminarium för denna terminen. Paul Austers "City of Glass" ska diskuteras och analyseras ur ett postmodernistiskt perspektiv. Kommer nog att bli intressant, som våra litteraturseminarier alltid är.
Trevlig måndag!

19.5.12

Ingen rast ingen ro

Vi håller på att flytta mamma till ny lya så det blir lite tunnsått med bloggtillfällen nu.
Idag har dock jag och lillkorven tagit ledigt på förmiddagen för att fixa lite här hemma, vila och revidera uppsats (mest jag, Luka är inte så bra på det där med uppsatsskrivning, än).

Det har hänt mycket de senaste dagarna: vårt vardagsrum börjar till exempel bli klart (ska bara fixa lister och lite annat småpill, samt vänta på att nya teve/förvaringsmöbeln kommer från IKEA). När allting är klart tänkte jag låna syster ysters finfina kamera och göra en liten "rundvandring" i lägenheten. Det blir superfint!
I onsdags var syster yster barn-, och makevakt och drog med sig dem till Köpenhamn för att fixa med makens pass på ambassaden där. Själv hade jag en intensiv pluggdag här hemma och hann arbeta mig igenom många av terminens sista uppgifter. Börjar se ljuset i tunneln nu...
Såhär trevligt hade de i Kongens by:


Resten av veckan har vi som¨sagt flyttat mamma. I går var det aldeles underbart väder och vi passade på att njuta lite i hennes nya trädgård. Luka gillade verkligen att sitta i gräset och filura.



Att leka med mormor var ju inte heller fel...

Hoppas ni har en fin helg!

12.5.12

Ännu en etapp avklarad

Nu ser det ut så här i vårt vardagsrum:




Fint va? En av mina braiga mostrar har varit här och hjälpt oss hela dagen med att sätta upp renoveringstapet, och under tiden har min braiga mamma passat lillpojken.
Det är helt otroligt underbart att det går frammåt med väggarna nu! Och vad ljust det blir! Det är ett helt annat rum nu ju.

I morgon är det dags att börja måla...Wish us luck!

11.5.12

Före och efter

Nu har vi ju inte kommit till slutresultatet än, så några riktiga "efter"-bilder kan jag ju inte dela med mig av idag. Men vi kan ju kategorisera följande bilder som "före tapetångaren och efter tapetångaren".
Nu ska jag sätta igång och spackla igen hål här och där och i morgon kommer moster och hjälper till med att sätta upp slät väv. Jobbjobbjobb. Kul!!

Före:
 Efter: (från andra hållet visserligen, men man ser ju skillnaden på väggarna...) :)


Och så en liten bild på Luka från tidigare idag när vi var ute på äventyr med bilen. Han har en tendens att dra ner mössan över ögonen och somna. Söt!!
Vi var bland annat och beställde pass till honom inför USA-resan. haha. Det är en upplevelse att försöka få en trött bebis att sitta still så att man kan ta passfoto. Den snälle polisen försökte få honom att se glad ut med hjälp av en liten leksakshund, men det gick inte så bra. Så det är en väldigt missnöjd Luka på fotot. Gullig är han i alla fall.



Nu ska vi äta lite sen lunch och sen ska här spacklas. Trevlig fredag!

10.5.12

Renoveringshelg väntar

I helgen SKA vi bli klara med vårt vardagsrum, det har jag bestämt. Nu är äntligen alla tapetrester nerångade så i morgon blir det besök på färghandeln och sen ska det sättas väv och målas. Det kommer att bli så fint så fint!
Vad ska ni hitta på för roligt i helgen?

6.5.12

Ännu en tenta avklarad!

Godkänt på lingvistiktentan också - alledeles, alldeles underbart!


5.5.12

Baby blue-eyes

En liten idolbild to kick off the day, varsågod.

Idag ska vi ta en snabbvisit upp till släkten i Blekinge. Det är länge nu som vi pratat om att åka upp och nu äntligen blir det av. Härligt! Hoppas vädergudarna är med oss så att vi får lite sol på vår roadtrip.

Trevlig helg!

4.5.12

Familjefoto

Var ju i parken i går tillsammans med syster yster och bröllopsfotografen. Syster yster fick lektioner i hur man tar bra foton, och vi var objektet. Toppenbra tyckte jag för äntligen har vi ett familjefoto. Fint väder var det också, kan det bli bättre?

3.5.12

Lite frågor i vårsolen

Syster Yster har skrivit frågor som jag ska svara på. I "utmaningen" ingår dessutom att skriva 11 nya frågor att skicka vidare. So here goes...

1. Vilken tv serie kollar du på som du inte vill erkänna för andra att du följer?
Har inte direkt tid att följa någon serie för tillfället, men ett par gånger har jag faktiskt låtit bli att slå över till en annan kanal om jag hamnat på Big Brother. DET känns lite pinsamt. :P

2. Sommar, Höst, Vinter eller vår?


Vår! När den är som nu: sommarväder. :)


3. Vilket land vill du allra helst besöka och varför?
Alla! :) Har ju kommit en bra bit på väg redan. Ett nytt land som gärna får vara nästa på listan är Kina. Vackert, fruktansvärt intressant och så har jag ju kusinen där också.
4. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
En ung Jodie Foster ;) För jag ska tydligen vara lik henne... eller nått.
5. Facebook-älskare eller Facebook-hatare?
Love-hate-relationship. Jag älskar att man kan hålla kontakten med folk från hela världen så lätt, men stör mig på allt skräp som cirkulerar på samma gång.
6. Ditt bästa boktips?
Britiska klassiker, t ex Brontë-systrarnas böcker, eller valfri Jane Austen.

7. Simmar du helst i havet eller i pool?


Pool, det finns ju fiskar i havet. Och så ser man inte botten. :( Fast iofs tror jag det finns fiskar i pooler också, så det gör inte så jättestor skillnad.


8. Vilken är den tråkigaste hushållsysslan enligt dig?

Hänga tvätt.


9. Om någon av dina vänner/ familj skulle beskriva dig med ett ord, vad skulle dom säga då?

Beror väl på vilken av vänner och familj. Men jag tror att en gemensam nämnare nog är snäll, eller glad. :) Virrig är nog också ett ord som hade legat lätt till hands haha.


10. Vad är din strategi för att överleva om zombies invaderade?

Haha, typisk Syster-Yster-fråga. Jadu...bli kompis med dem kanske? Man kan ju inte äta upp en kompis.


11. Hur skulle du beskriva din organisationsförmåga: "Koll på läget" eller "huvudet under armen och armen hemma" ?

Huvudet under armen och armen hemma, för det mesta. Förrutom på jobbet, där har jag av någon konstig anledning för det mesta stenkoll. Man kan inte få allt, eller hur?!


Och så de där 11 frågorna:

1. Vilket är ditt bästa filmtips?
2. Ditt första barndomsminne?
3. Vad ser du fram emot denna sommaren?
4. Något du irriterar dig på just nu?
5. Favoritdryck?
6. Favoritblomma?
7. Har du någon paradrätt som du gärna tipsar om såhär inför sommarens middagsbjudningar?
8. En artist/låt som du tycker är onödigt tjatig just för tillfället?
9. Ett bloggtips?
10. Ett smultronställe du gärna återkommer till om och om igen?
11. Det bästa med livet just nu?

Jag utmanar:


Brysselkakan
Alexandra
Under Solen i Ohio

Ha en härlig dag i solen hörrni!
Luka sover sin förmiddagslur nu och sen ska vi ner till stadsparken och fika med syster yster innan det är dags för mig att jobba ett par timmar.