27.12.11

Här ligger vi...

...och ammar och myser i sängen. Luka vaknade till för en liten stund sen och tyckte det var dags för frukost, och det kunde jag väl hålla med om. Har många roliga projekt på g idag så det gäller att starta i tid. :)

Återkommer senare med rapport från första dagen i Sverige.
Hoppas ni får en fin dag!

26.12.11

Idag är det julafton...

...för mig! I kväll flyttar nämligen jag hem till Sverige!

23.12.11

Jullov!

Nu har jag skickat in min hemtenta i översättningskursen så nu har jag officiellt jullov! Tjohoo!
Luka har varit en ängel och sovit under hela tiden jag skrivit tenta och nu väntar jag på att han ska vakna så att han kan äta. Efter det ska vi nämligen ta selen, som införskaffades häromdagen och gå och handla. Det är några klappar kvar att köpa samt lite smått och gott från mataffären som ska med till Sverige. Det är nästan det bästa med att hälsa på här i Bryssel - att allt är så nära. Man kan gå och handla när man känner för det utan att behöva böka och stöka med bil och grejer. Shoppinggatan liggen fem minuter från svärföräldrarnas hus, nice.
God jul på er allihop!
Hoppas ni får det riktigt riktigt mysig i helgen!

22.12.11

i kväll bär det av...

...mot nya äventyr! Efter ett och ett halvt år här i Martinrive så är det nu dags att säga hejdå till den belgiska landsbygden och bege sig hem till söderslätt. Hinner dock inte riktigt känna efter hur det känns än för att ha ensamt ansvar för all flyttpackning på samma gång som man ska sköta skola och ta hand om grinig tvåmånaders bebis tär lite på krafterna. Maken har inte riktigt hunnit med det där med flytt de senaste veckorna eftersom han jobbat non stop. Är liiite stolt att jag klarat av att packa ihop hela lägenheten på egen hand faktiskt! Bara ett par lådor kvar nu och sen drar vi till Bryssel i kväll över julhelgen. Väntar just nu på att liten som dåsar över min axel ska somna in ordentligt så att jag kan lägga ner honom och fortsätta  packa.

hej svejs!

16.12.11

Lillstinken fyller åtta veckor


Herregud, har det redan gått åtta veckor?! Helt otroligt!!

Nu har lille Luka börjat bli en riktig del av denna världen - han tittar på allt och vill gärna vara med hela tiden. Babysittern är en av favoritplatserna både för att kunna umgås med morsan när hon hänger tvätt och för att sova gott i när farsan tittar på teve. De två absolut roligaste grejern att göra dock är att bada och att ligga på skötbordet och busa med mamma eller pappa.  Äter och sover gör han men några rutiner kan man väl inte riktigt tala om än.

Om lite mer än en vecka är det dags för första flygresan...det ska bli spännande. Och innan dess väntar ett gäng händelsefulla dagar. :)

15.12.11

Klockan är halv sex...

...och jag och Luka ligger och myser. Han äter och jag tittar/lyssnar på musikhjälpen. Himla trevligt ammningssällskap!

myspys.
Undrar när han ska somna om igen? ;)

13.12.11

Jag lever.

Tittar bara in om snabbt här för att informera om att vi inte har varit i Liege under dagen, dvs vi är inte personligt påverkade av tragedin som hänt där. Bara så ni vet.

Däremot så finns det många andra som är det...
Ett litet ljus för dem:


Tillfälligt avbrott

Har inte tid att blogg så värst mycket just nu. Förrutom att bebis verkar ha hamnat i en ny trevlig utvecklingsfas som innebär nya mat och sovrutiner så har jag även uppsatser och slutredovisningar till skolan ovanpå det faktum att vi ska vara packade och klara med alla våra grejer om nio dagar. Så frasen "de e mycke nu" känns som ett under statement!

Men allt är så bra det kan vara trots allt och det pirrar i hela kroppen. Inte för att det snart är jul, för det har jag fortfarande inte fattat och bryr mig inte särskilt mycket om, utan för att om två veckor är vi hemma i Trelleborg. tjohoo!

Tills jag får en femminuterslucka igen - hej på en stund!

11.12.11

Same procedure as every year James...

Så har det blivit dags för luciaveckan. Och vad händer? Jo - min röst flyr fältet. Det har hänt vartenda år sen jag gick på högstadiet. När jag fortfarande gick i skolan var det väl visserligen motiverat då den stackars rösten blev hårt drillad med luciasånger till höger och vänster. Men nu?! Jag har inte gått luciatåg sen julen 2004. Men rösten vill väl ta det säkra före det osäkra, just in case jag skulle få för mig att vilja sjunga lite. Så den har stuckit på semester och satt in en hes kråka som vikarie. Tackar tackar...

Tur att jag ändå bara ska plugga så jag behöver inte prata en massa. Fast aningen störigt är det för det kliar så förskräckligt i halsen och Luka gillar INTE när jag hostar när han försöker sova (bidde inget sovande i natt förresten. Varför sova när man kan gurgla liksom?!) eller äta. Så hörru rösten - jag lovar dyrt och heligt att inte gå med i något improviserat belgiskt luciatåg i år. Kan du komma tillbaks nu?

This too shall pass

Sitter uppkrupen i sängen med en småsnarkande make bredvid mig och en gurglande pojke gungandes i knät. Lillungen har ont i magen så vi har vaknatt tillsammans han och jag. Ibland slumrar han till någon minut, ibland drar han ihop sig som en liten boll och gnyr när gaserna är elaka och resten av tiden är det gurgelblandat smågnäll. Det börjar dock bli längre och längre tupplurar nu...kanske kanske vi ska få oss lite riktig sömn även denna natt? Vi får se. Man kan aldrig så noga veta med en gasig bebismage...

Vi har det mysigt i alla fall och vet att det till slut går över och allt blir bra igen.

10.12.11

Idag har vi barnvakt

Eller, jag har en massa hjälpande händer att ta hand om Luka. Svärföräldrar, svägerska samt svärföräldrarnas vänner är här hela helgen och är väldigt sugna på att leka med bebis , vilket passar perfekt eftersom jag har två uppsatser som ska skrivas. Dessutom tog maken hand om morgonmatningen här i morse så att jag fick sova till kl 09, OCH jag har druckit min första kopp kaffe sen Luka föddes - I'm fit for fight!!

Nu försvinner jag in i literaturuppsatsdimman. Hej på en stund!

9.12.11

Så var det det där med självkontroll...

...ibland har man det och ibland har man det inte. Särskilt svårt är det när man har en så fruktansvärt söt son. Så visst blev det ett par foton extra, kunde inte låta bli. Ett smakprov, bara för att motivera mitt shoppingspree (som faktiskt inte var såååå himla dyrt ändå):

(vår scanner vill inte sammarbeta, därför är bilden lite kapad i kanterna...grrr)

En inte så PK badrutin...

I går när Luka badade så började jag automatiskt nynna på en sång som min mamma sjöng för mig när jag hade duschat när jag var liten. Vet inte hur jag kommer ihåg just denna sången och att den just brukade sjungas när jag var invirad i ett badlakan efter duschen, men den dök upp i huvuet i alla fall. Och efter en stund kom jag ihåg texten (Luka verkade gilla den, plaskade och hade sig så jag fortsatte givetvis sjunga)...och insåg att det är en väldans speciell barnvisa. Den heter Eskimåvisan och texten är som följer:

Det var en gång en eskimå,
vars namn, om jag mins rätt,
var Eskil Eskimårtensson,
Eskavaljer rätt och slätt.
Till yrket eskimålare
med långt och svajigt hår,
han älskade sin eskimö,
som nyss fyllt sexton år.

Hon hette Eskimonika
och bodde med sin mor
på klippan Eskimåseskär,
dit målar'n ofta for.
En stormig eskimånskensnatt
en våg kajaken tog,
och Eskil Eskimårtensson
han drunknade och dog.

Och fröken Eskimonika,
som uppå klippan stod,
hon drog sitt eskimordredskap
och föll uti sitt blod.
Och eskimånen sken så blek,
då paret döden ljöt,
och eskimodern svimmade,
och eskimopsen tjöt.


Drunkningsdöd och självmord och tjo och hej. I en barnvisa... Haha. Och känns det verkligen helt okej att sätta eski- framför en massa ord sådär?! Inte lite minoritetsmobbning going on? ;)

Jag älskade i alla fall denna visan och Luka verkar tycka om den han med. Så nu har den fått gå i arv som en mysig badrutin.

Idag kommer fotografen från BB hit och ska visa fotona som togs när Luka var miniminiliten. Vi får ett foto gratis (och resten lär vara ruskigt dyra) så det gäller att inte ha beslutsångest. Vi får se hur detta går.

Ha en bra fredag hörrni!

8.12.11

Fem saker ni inte visste om mig

Fick en utmaning av Brysselkakan i går; att lista fem saker som ni nog inte vet om mig - en inte helt lätt uppgift kan jag påpeka. Har klurat lite och kommit fram till följande lista:

1. Min favoritfrukost just nu är (håll i er) macka med nutella och brieost (på samma gång alltså, inte två olika mackor med olika pålägg). Mums mums!

2. Jag hade pyjamas på mig på mitt civila bröllop (en väldigt fin sådan visserligen, men ändå. Klänningen jag skulle ha gick inte att dra över min håruppsättning och den enda andra vita klänning jag hade i garderoben var en pyjamasklänning som jag köpt i en underklädesbutik i Bryssel för nått år sen. Alla sätt är bra utom de dåliga liksom.)

Jag i min pyjamas. Med matchande sidenschal från en vän i Kina och syster ysters leggings blev det rätt mysigt fint tycker jag, haha.

3. Jag är rädd för svanar.

4. Jag har hoppat bungyjump (har jag kanske redan skrivit här nån gång, men jag tycker det är så otroligt icke-jag så jag tar med det igen, haha).

Ojdå...det blir visst bara fyra punkter. Lilleman har vaknat till och min hjärna har dessutom fått kortslutning.

Jag skickar vidare utmaningen till:

Finelinan
Syster Yster
Alexandra
och
Maria

Ha en bra dag hörrni!

6.12.11

Sex veckor och det börjar dra ihop sig

I fredags blev den lille ungen hela sex veckor gammal! Tiden rusar fram och nu börjar vi dessutom märka att han växer. Tack vare extramjölken han får så växer han så det knakar både på längden och bredden och jag har fått börja rensa ut första omgången kläder som blivit för små.
Försöker ta så mycket foton och film som det går, men det är så himla mysigt att bara vara "in the moment" att kameran ofta glöms bort. Här är i alla fall ett litet minikollage av vår lille runda bebis nu i helgen. Hade datorn bredvid mig i natt när jag ammade och slängde ihop detta på picnik.com. Och jag lovar, det är en tillfällighet att det är så himla blått och "killigt" - det bara blev så. :)
Bild nr två är speciellt tagen till gudmor, syster yster, eftersom det var första gången han kunde ha bodyn som han fått av henne. Tacktack!



Igår var det exakt tre veckor kvar tills vi flyttar! Helt otroligt! Vi har drömt och längtat så länge nu så det känns väldigt overkligt att det är så nära. Flygbiljett till mig och Luka är beställt, flyttlastbil är bokad, körkompis till maken (som ska köra alla grejer till skåne) är fixad och vi har börjat packa ner saker i lådor.  Jag och Luka kommer att åka hem redan den 26:e, sen lastar och kör maken flyttlasset den 28:e. Eftersom lastbilen måste tillbaks till Belgien så kör maken och hans kompis tillbaks den 30:e och vi firar nyår på var sitt håll. Sen den 1:e januari tar maken kisekatten med sig och flyger hem till oss. Sen är det inflytt i vår alldeles egna (visserligen hyrd, men ändå) lägenhet - tjohooo!

Nu ska jag gå och läsa. Det hopar sig med grejer nu i slutet av terminen och det gäller att passa på när lilleman sover. :) Hoppas ni har en bra dag!

3.12.11

myspys

Ensamma hemma

Vi är i Bryssel för att hjälpa svägerska och svåger att flytta. Dock visade det sig vara så dammigt och rörigt att jag och Luka blev bortkörda efter en liten stund. Så nu är vi ensamma hemma hos svärföräldrarna och myser. Tänkte ta honom i bärschalen sen och gå en liten vända och resten av dagen blir det plugg och mys.

Hoppas ni har en trevlig lördag!

1.12.11

Färska bilder och viktuppgång

När vi var i Bryssel förra helgen så var det så fint ljus i ett av rummen så jag passade på att ta lite foton på Luka och hand far. Här har ni ett litet smakprov:


Idag tittade BVC-sköterskan förbi. Hon skulle egentligen komma i morgon, men eftersom vi fått tid för höftröntgen (görs på småttingar som legat i sätesbjudning) till Luka då så kom hon idag i stället. Och det var en riktigt glad BVC-tant som gick härifrån sen - för nu växer den lille parveln minsann! 600 gram har han gått upp sen sist hon var här för 10 dagar sen. Jej! Så nu är han tillbaks på rätt väg och nästan ikapp "sin" kurva.

Kvällsbadet är avklarat och nu ska vi dricka thé och mysa en stund i tevesoffan medans Luka äter flaska hos sin far. Härligt!

God kväll!

Tjuvarnas Jul

I morse hade vi myspys i sängen en stund hela familjen (inkl kattan) innan det var dags att gå upp. Luka ammade medans jag och maken (mest jag) passade på att kolla in årets julkalender på svt-play. Och jag måste säga att det verkar lovande i år! Bra skådisar, möjlighet till en spännande historia och mysig stämning överlag. Roligt att ha något att mysa med under morgonammningen nu fram till jul. :)

Ska jag våga dra fram dammsugaren en sväng nu tro? Eller kommer han att vakna då... Hm. Livet är fullt av svåra val haha. ;)