31.3.11

Hemlängtan....

...bara lite sådär jättemegamycket just nu!!!

30.3.11

Sjukskriven

Jaha, hann inte mer än få papper på att jag är frisk som en nötkärna innan det var dags att bli sjukskriven.
Eller ja, inte sjukskriven - snarare hemskickad från jobb på order av chefen som inte tycker det är en bra idé att kräkas under tiden man serverar kunder. heh. Nu gjorde jag väl inte exakt det heller, men det var väldigt väldigt nära på. Kräktes så fort kunden kom utanför dörren. Så fästmannen fick komma och hämta och nu ligger jag nerbäddad i soffan med en kopp thé som förhoppningsvis ska ta bort illamåendet. Jäkla skit alltså!

Men men, som mamma brukar säga: "det går över tills du gifter dig".

Vad har ni för er för roligt denna onsdag?

29.3.11

Lite sådär kär bara...

Mor kom med ett eminent tevetips tidigare idag: "halv åtta hos mig" från Mora.
Och först ut som middagsvärd var lokalkändisen Billy Opel. Ååååååh....jag tror att jag är lite kär faktiskt. Lite nykär i gulliga Billy Opel och, som vanligt, fullständigt förälskad i dalmålet och allt annat som har med mitt favvislandskap (förlåt skåne) att göra. :)

Tack för tipset morsan!

Hälsa

Hälsokontrollen i morse gick tipptopp! Det gick väldigt snabbt och väldigt rutinmässigt, kändes lite löpande band över det hela (att det dessutom var i en "läkarbuss" gjorde det väl ännu mer konstlat), men med väldigt trevlig utgång: jag ser bra, har bra reflexer, bra blodtryck osv osv...alltså har jag nu papper på att jag är "fit for work". Det var ju bra det!

Dock håller en förkylning på att dra fram bland kollegorna på jobbet och just för tillfället kan jag ju inte påstå att jag känner mig direkt på topp. Men vila, vitaminer, vatten och positiv energi ska råda bot på det tänkte jag! :)

Och så har vi varit och beställt ringar idag. Kom på i går att "oops, ska man inte ha ringar när man gifter sig?!". Heh. Men nu är de beställda och allt och blir klara om en vecka. Härligt när saker och ting går effektivt!

Nä, nu ska jag försöka få lite grejer gjorda.
Godkväll!

27.3.11

För första gången på två veckor...

...sitter vi uppe alla tre fortfarande fast klockan är över elva. Kan det vara sommartiden? Eller är det bara en sån där typisk grej att vi vet att vi måste upp tidigt och köra till Liege (ska släppa av pappa klockan sju) och därför inte känner för att sova?! Hm. Vi har det i alla fall mysigt! Pappa tittar på CNN-nyheterna, fästmannen läser serier och jag latjar runt på internet. Mysig söndagkväll!

I morgon åker som sagt farsan hem till sveriget igen efter två veckors slit här hos oss. :) Vi kommer att sakna honom, men han, och mamma (och resten av tjocka släkten) kommer ju ner igen om ett par veckor så det är ju lugnt. :) I morgon kväll ska vi till Bryssel en sväng och fira storsvägerskan som fyller 28. Ska bli skönt att komma iväg en stund. På tisdag är det sen dags för starten av ännu en överfull jobbvecka som startas av att jag ska på doktorbesök för att bevis att jag är i form att jobba. Det är en "medical check" som egentligen ska göras direkt man blir anställd någonstans här i Belgien, men eftersom min chef är lite sen med att fixa grejer så ska jag ha min först nu... haha. Det ska bli spännande! :P

Godnatt hörrni!
Ha en trevlig måndag!

Jag vet, jag vet...

...det är minsann helt skandalöst så dålig jag är på att uppdatera bloggen nuförtiden. MEN jag har bra anledningar, faktiskt! Jobb, bröllopsplanering (fyra veckor kvar nu....GAH), "hemliga projektet", pappabesök, vårsol m.m gör att jag inte riktigt har tid och ork och fokus för att sitta och blogga.
Men håll ut! Har en svag känsla av att så fort det börjar närma sig bröllop, och när dessutom det "hemliga projektet" väl är avslöjat så kommer det nog att bloggas rätt friskt, från alla håll och kanter.

Såhär fint har det i alla fall blivit av det där byggprojektet. Eftersom det har byggt näst intill uteslutande av återvunnet material som hittats lite varstans (gamla takbjälkar från ladan, gamla skärmväggar från fästmannens farbrors nattklubb i bryssel osv...) så ser det ju liiiiite speciellt ut. Men det blir nog bra! Nätet på utsidan ska inom kort fyllas med klängväxter som planterats häromdagen. Murgröna, blåregn, clematis m.m... Nice!

Fotot är taget häromdagen innan de var färdiga med väggarna. Nu är de helt täckta!

Och såhär fint har vi det i vår trädgård:



Jag har varit och påtat lite! Härligt nu i vårsolen och värmen.

Och så har vi hunnit med att äta lunch utomhus (!) två gånger under veckan.

22.3.11

Blodbad

Ibland undrar jag hur min söta och, till det yttre sett, snälla goa lilla katt egentligen är funtad. När jag skulle ut och prata lite med mina blomlökar efter jobbet så snubblade jag över tre (!) muslik utspridda på vår lilla gräsmatta. Och inte de små mössen heller, närå tjocka, fina halvråttor var det minsann.

Fästmannen har nu städat undan blodbadet och jag ska nog ta ett snack med kattfröken i kväll. Inte kan man gå och slänga döda djur kring sig sådär helt på måfå...i alla fall inte i MATTES trädgård, haha.

Ser ni de tre otäckingarna? Var lite svårt att fånga på bild, i alla fall de två som ligger längst bort.

21.3.11

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Jag hade tänkt ha en supereffektiv ledig dag idag med tvättande, städande, påtande och allmänt många bollar i luften. Men min mage höll inte med utan bestämde sig för att sätta sig helt på tvären för mina planer. :(
Lite kräks och lite illamående och lite seghet har dock inte helt och hållet hindrat mig från att uträtta lite smått och gott... Har fått två tvättar gjorda samt städat en del så det känns inte helt hopplöst - men ändå. Hade ju kunnat göra så mycket mer!!

Magen verkar dock ha lugnat ner sig lite nu så det bådar gott inför mordondagens återgång till jobb. :)

I kväll ska vi till prällen för att diskutera vigselceremoni. Det är tur för oss att katolska präster (i alla fall de här i Aywaille) inte har så mycket annat för sig än att just vara präster så man kan boka möten sent på kvällen om man vill. Dessutom bor de på samma ställe allihop så vi ska träffa båda två som vi har haft kontakt med på samma gång i kväll. Praktiskt! haha.
Ska bli spännande att äntligen prata lite kring hur det ska gå till i kyrkan. Vi ska ju inte ha en hel mässa, utan bara en välsignelse, men jag har ingen aning alls om hur det går till här. Vi får la se!

Trevlig kväll hörrni!

20.3.11

Solsidan

Mamma skickade ett sms och tipsade om veckans avsnitt av "Solsidan". Jag gick direkt in på tv4play, som faktiskt ville sammarbeta i kväll, och tittade. HAHAHAHHAA, klockrent! Huvudrollerna skulle gifta sig och om allt som kunde gå snett gick väääldigt snett. Men det blev toppen ändå! Trots allt är ju inte alla detaljer så himla viktiga, det viktiga är ju att man ska gifta sig med någon man älskar. Eller hur!?!

Fint att se och att tänka lite på nu när det snart bara är en månad kvar till vårt eget bröllop.

Nu ska jag fortsätta tevetittandet med senaste avsnittet av "en unge i minuten", och sen blir det sovdags för oss tröttisar. I morgon ska pappa och fästmannen åka till Bryssel och hämta byggmaterial. Jag ska stanna hemma och städa lite, påta i trädgården och lite annat smått och gott. En heldag ensam hemma med kisekatt, åh vad mysigt!

Godnatt!

17.3.11

OST!

Idag har vi gjort ost! Äntligen! Efter nästan tre månaders uppehåll så var det verkligen dags.
Det var riktigt roligt att vara i ateljén igen och jag och min kollega roade oss kungligt med ost, disk och vattenblaskande (golv och väggar och materiel ska ju spolas av med vattenslang och tvättas efter produktionen).

Jag passade på att ta lite foton för att dela med mig av... Har dock väldigt svårt att förklara på svenska vad vi egentligen har för oss när vi gör ost eftersom jag bara kan vad allting heter på franska. Men jag ska försöka i alla fall. :)

När chefen fått hem mjölken så hälls den i detta karet. Där värms den upp till 32 grader innan vi tillsätter löpen. Efter det får den "gotta till sig lite" i ca 30 minuter (under tiden tar vi fikapaus och käkar croissanter).

Mjölken gottar sig, och all materiel väntar spännt!

När mjöken gottat klart så har den stelnat lite och påminner om tjock yoghurt. Vi delar mjölkmassan, först med hjälp av en stor fyrdubbel skärapparat (typ som en sånn mackapär man delar ägg med, med metalltrådar som skär i stället för knivblad), och sen med hjälp av en blandare (överst i bilden) och händerna. Det är jättemysigt att blanda runt med händerna i mjölkmassan som är alldeles varm och mjuk. mmmmm....
Under tiden man delar och blandar så separeras vasslen från ostmassan och det blir sen grynig soppa, som ni ser på bilden.

Då är det dags att "delaktos:era"! Vi tar bort en stor del av vasslen (det är i vasslen som laktosen bor) och tillsätter sen lika stor mängd ljummet vatten. Och så blandar vi igen!

Sen är det dags att hälla i formar. På bilden håller min kära kollega på att fylla formarna med ostmassa och vassle/vatten-blandning. Vätskan rinner sen bort och lämnar fina, jämna, bebisostar.

Såhär ser de ut!

 När alla formar fyllts och fått rinna av sig ordentligt så staplas de och sen vänder man dem en gång varannan timme under resten av dagen. Så att de blir jämna och fina och rinner av sig jämt.
Av vasslen som vi tog bort från ostmassan gjorde vi sen "Serac", som är en form av ricotta. Vi värmer vasslen till 72 grader, sen tillsätter vi salt och fortsätter värma till 82 grader. Så tillsätter vi vinäger. Det bildas ett kornigt ytskikt på vasslen som vi fångar upp med hjälp av en sil och häller i formar. Och när de har runnit av så, vips, blir det "Serac".


 Och sen ska allt diskas!! Tar minst lika lång tid som själva produktionen. Allt ska nämligen dessutom göras i fyra omgångar: sköljas av, diskas med diskmedel, tvättas med desinfektionsmedel, och sen sköljas av igen.

Så, där har ni en lite beskrivning på vad jag gjorde i morse!

När vi var klara åkte vi ner till affären och sen har jag jobbat eftermiddag själv i affären. Är liiiite sliten nu må jag säga, men det var verkligen värt det.

Godnatt!

16.3.11

En traktor...

...har vi numera här på gården också. En fin röd liten traktor. Jag kämpar med att komma på ett passande namn till honom (japp, det är en pojktraktor), men det har inte dykt upp nått än. Några förslag?
Fästmannen tycker att den borde heta "Kitty 2" eftersom den är samma färg som vår "Kitty" som vi körde runt i i Älvdalen (vår fina golf). Men Kitty kan väl inte en pojktraktor heta heller, kommer ju att bli aldeles utmobbad stackaren.



Och så här ser det ut på byggarbetsplatsen i dag:

15.3.11

Vårtecken!

Ja, förrutom att det varit 20 grader varmt i solen idag då, så ploppar det upp en massa vårtecken överallt!
I förrgår tog jag och fästmannen en promenad och jag passade på att ta lite vårfoton. Håll till godo!

Titta så det växer i rabatterna!! Mina lökar kommer upp överallt! Wohoooo!

Fästman med besökande vovvis (vi är både vovve-, och pappavakt denna veckan, hihi).


Videkissar!!!!

Och så lite vårblommor!

Fint va?!
Nu ska jag göra inköpslista så att den är klar tills pågarna kommer in från fältet. För sen ska vi åka och stohandla till resten av veckan. Tjohoo!

Pågarna bygger hus...

...ute på fältet och själv njuter jag av en ledig eftermiddag/kväll.

Pappa anlände i går kväll. Han ska vara här i två veckor och hjälpa fästmannen med diverse grejer som behöver fixas, byggas och grejas med här innan bröllopet. Det stora projektet är att smälla upp en hangar/ett förråd i änden av fältet, där byggmaterial, traktor (jepp, nu har fästmannen en traktor att leka med också, den ska komma någon gång i kväll), verktyg och annat smått och gott kan förvaras. De började i morse och när jag kom hem från byn vid fyratiden så såg det ut såhär:


Det jobbar på bra må jag säga!

Själv har jag jobbat förmiddag idag. Det var väääääldigt lugnt så min kollega och jag passade på att snacka lite skit och planera schema inför de kommande veckorna - toppen så att man kan ha lite framförhållning!
Efter det hade jag lite smått och gott att göra; papper att hämta ut på posten, bank att besöka, grejer till hemliga projektet att kolla upp och - mycket viktigt - en stunds paus i solen! Det är strålande solsken och 20 grader varmt (i solen, inte i skuggan obs!) så jag satte mig vid kanten av floden och stekte en stund. Jättehärligt! Hoppas det håller i sig nu (det ska det visserligen inte göra, men ändå...jag hoppas).

12.3.11

Nu tänker jag ha förutfattade meningar:

HÅLL SMÅTJEJERNA BORTA FRÅN TELEFONERNA när det är dags att rösta på melodifestivalen!!!
För det måste väl vara de som ligger bakom att Eric Saade vann i kväll?! Eller vad hände? liksom? huh?

Gick inte att följa finalen live härifrån Aywaille pga dålig uppkoppling, men däremot har jag nu fått höra vinnarlåten och den var ju ehm...öh......eh...inga kommentarer. Blir nog ingen ESC-final i år heller nä, men det var väl iofs väntat. Vad bra att jag kan heja på Belgien i år då.

Nä, i morgon ska jag sätta på min playlist som jag lyssnade på efter förra årets fiasko (som i jämförelse med detta året faktiskt inte var sååå otroligt fiasko). Min favvoplaylist med bland annat följande underbara favoriter. Detta är schlager när den är som bäst (låtar som kanske visserligen är töntiga/roliga/medelmåtta MEN som man kommer ihåg efter man hört dem en gång. Låtar som sätter sig på minnet och ger mersmak! Hur många kan sjunga Saades refräng utan att få en reminder?!):


Fransk schlager när den är som bäst! Poupée de cire, poupée de son med France Gall är inte dålig den heller.


Bara Körbergs "sideburns" gör ju att man vill gråta av lycka! haha


Bara lyssna på musiken liksom! LIVE och såååå otroligt bra!


Kan man annat än bli glad?


Heja danmark!


Eller varför inte den enda gången Belgien har vunnit? 1986. Klockren! Om jag inte mins fel så är det också den yngsta vinnaren någonsin...

Fast å andra sidan...kunde Charlotte vinna 1999 med en dansbandsdänga och till synes frireligiös kör så borde ju Eric Saade kunna komma nånvart. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag numera att Take me to your heaven är riktigt bra...

Nu ska jag sluta överrösa er med youtube-klipp och så och lägga mig.
Godnatt!

En katt som är mer "speciell" än vår:

tihihi. Kolla in detta:

11.3.11

Tröttiskväll

Vi tar det lugnt här hemma i kväll! Fästmannen har skurit upp frukt i bitar som vi sitter och mumsar på framför en halvtaskig amerikansk film (Waterworld) på teve. Och eftersom jag är dödstrött så passar detta mig utmärkt! :)

Veckorna bara flyger förbi nu tycker jag... Känns som om det precis var lördag och, whoops, i morgon är det dags igen. Börjar 07.30 så det är nog dags att gå och lägga sig nu. Kanske. Ska bara käka ett par bitar äpple till.

Godnatt!

10.3.11

Mattes lilla busprick

Fick en liten uppmaning att skriva något om kisekatt och mina ostbravader. Men osten får vänta till en annan dag för det är rätt så stabilt och händelselöst på den fronten just nu. Har förmodligen skola på måndag igen så då lovar jag lite ost-news.

Men katten däremot, henne kan jag alltid skriva om. Lilla rackaren!
Så här kommer en Toulouse-introdukton:

Detta är alltså Toulouse (eller dodouse, eller skitunge, eller fluff eller "la ptit" eller...kärt barn har många namn). Hon har bott hos oss sen augusti 2009, då vi bodde i Älvdalen, och är nu då alltså *räknar* lite mer än ett och ett halvt år gammal. Vilken liten fis hon är fortfarande när man tänker efter....

Hon har pass minsann den lilla! Det fixades inför flytten ner till Belgien. Väldigt fint minsann! haha.

Favoritmat: potionsförpackad "mjukismat". Eller glass när det bjuds på sådana delikatesser. Papper samt krukväxter har också blivit poppis på senaste tiden, till mattes stora förtret.

Hon är trespråkig minsann vår lilla odåga! Förstår både svenska, engelska och franska. Eller ja, fyrspråkig är hon väl egentligen nu när hon dessutom äntligen lärt sig prata på sitt eget språk. Fram tills hon var över ett år gammal kunde nämligen inte Toulouse jama. Hon lät mest som ett hest lodjur när hon skulle klämma fram nått ljud. Nu sen flytten till Belgien har hon dock blivit bättre och nu kan hon få fram riktigt fina jamanden... Allra helst kl 06.00 på morgonen när hon tycker det är dags att gå ut.

Favoritplats: mattes gröna fåtölj eller i en påse av något slag.



Vet inte riktigt vad det är för konstigt med henne, men vår katt fullkomligt ÄLSKAR påsar och väskor och annat man kan krypa in i. Är man av med henne och vet att hon är inne då är det bara att börja kolla i tvättpåsar, handlepåsar, resväskor, handväskor etc för att hitta henne. Allra skönast är det när någon hittar henne och på skojs skulle börjar bära runt på påsen - med katt i - det tycker hon om. Antar att det blir som en slags hängmatta.
Hon blir lika glad varje gång matte varit och handlat kläder och kommer hem med dem i en papppåse. WOW! Värsta leksaken! Hon kan hålla på och attackera "saker" i botten på påsen i flera timmar. haha.

Favoritplats på natten: Toulouse sover alltid inomhus. Hon är så duktig och kommer in på kvällen när det är dags att äta kvällsmat och sen går hon och lägger sig uppe i vår säng (allra helst på husses kudde så att den blir lagom luddig) och väntar på oss.

Favoritsak: möss!

ÄCKELVARNING! Denna fina mus fick matte i godmorgonpresent för ett tag sen. Snällt va?!
Husse får sin beskärda del han också eftersom det är han som med jämna mellanrum får rensa upp i kattans "muskyrkogård" under den stora busken i trädgården. Där läggs dagligen ett par nya lik på hög. Vet inte varför hon samlar dem på ett ställe...men men...hon är lite special den kisen.

Favoritsak nummer två: HUSSE! Inget snack om saken, Toulouse är förälskad i sin husse.
Titta bara på dem:

Haha, älskar denna bilden. Toulouse hade lagt sig bakom "hundgrinden" i trappan och vänt upp magen för att visa att hon ville gosa. Var ju bara för husse att kravla sig ner på golvet han med och kela lite.
Det är ännu en sak som är special med kisekattan: hon gillar att bli kliad på magen. Det gillar väl inte katter?! Jorå, denna gör.

Hm...nu tog det slut på kattinspirationen. Och dessutom börjar jag snart jobba!

9.3.11

Fika och köttbullar

Alltså min käre fästman är helt otroligt söt ibland.
I går när jag hade pratat i telefon med hästtjejens syster uppe i Älvdalen så fick jag lite hemlängtan och grät en skvätt. Råkade nämna för fästmannen att jag saknade att sitta och fika med tjejerna och det tog han fasta på.

I morse var han tvungen att åka till Bryssel för att jobba under dagen och när han var på väg hem så stannade han förbi IKEA och handlade en stor kasse med "fika". Haha. Kanelgifflar, olika sorters kakor, smågodis och annat mums. OCH dessutom kom det med en påse köttbullar, ett paket varmkorv och en påse korvbröd.

Så nu sitter vi här och äter köttbullar och pasta med ketchup (MUMS!) och i morgon ska jag fika på kanelgifflar tillsammans med kollegorna på jobbet. Det är ju inte samma sak som att sitta i hästtjejens kök och snacka över en kopp kaffe eller som att spendera två timmar över en kopp thé med syster yster - men det är ändå en liten bit av "hemma".

8.3.11

Köksträdgård och karneval!

Här i Belgien har man inte sportlov, man har karneval-lov! Och eftersom det är "carneval" denna veckan så har skolorna lov, dvs även ostmakarskolan och franskan och fästmannens eget-företagande-kurs. Och skönt är det för vi har så mycket att stå i för tillfället så hälften kunde vart nock... Det händer grejer både här och där och det är lite mycket att ta in. Fast jag föredrar ju denna vårens stress jämfört med förra årets så det är bara att bita ihop och ta nya krafttag. Det kunde vart värre! haha.

Idag har solen visat sig från sin bästa sida och det har varit riktigt vårigt i luften. Fästmannen jobbade i shorts och t-shirt ute och jag (dock iklädd dunjacka och långkalsonger) passade på att rensa upp i vad som ska bli vår köksträdgård. Jobbade ju förmiddag idag så jag hade ett par timmars soltid när jag kom hem och det hade ju varit näst intill brotsligt att stanna inomhus. Är väldigt nöjd med mitt köksträdgårdsprojekt faktiskt! Det är en gammal blomsterbädd som fått sköta sig själv i en massa år som vi har fått "ta över". Idag har jag tagit bort alla vildskott, löv, grenar, ogräs och diverse vissna fjolårsblommor som hade tagit över - till Toulouse stora förtret (hon har använt det övervuxna kaoset som sin privata lekdjungel, haha)! Om det är lika fint i morgon ska jag försöka vända runt lite i jorden och sen lägga på mer, ny, jord. Och sen ska fästmannen hämta finjord också från handelsträdgården i närheten så att riktigt fina grönsaker kan växa där till slut...
Sen ska vi bara bestämma oss för vad vi ska plantera...hm...

7.3.11

Ännu en strålande dag i Bryssel!

Solen värmer och vi har redan hunnit runt till lite alla möjliga butiker. Bland annat en typ grossist som säljer dekorationsgrejer, dukningstillbehör, förpackningar m.m. Var svärmor som tipsade om att åka dit och det var verkligen en bra idé, om inte annat så fick vi en massa inspiration till dekorationer osv inför bröllopet.

Nu är vi hemma en sväng på lunch och sen bär det av ut i shoppingsvängen igen. Vi ska bland annat ut och titta lite på grejer till det där nya hemliga projektet jag har på g. Spännande! Jag älskar överraskningar! :) Även när det är jag själv som står för överraskandet.

Hoppas ni får en härlig dag! Lovar att knäppa lite kort på fästmannen sen när han ska prova kostymer. Var förbi en affär i morse som verkade ha den perfekta kostymen i skyltfönstret, men de öppnar kl 14 så vi får ta det i eftermiddag.

Hej hopp!

6.3.11

I Bryssel...

...och tar det lugnt. Skulle gått ut på stammisbaren i går kväll, men jag var så trött när vi väl kommit fram och ätit (runt 23.00) så jag valde att stanna hemma och sova. Fästmannen däremot hängde med några vänner ut och svirade till klockan fem i morse. Oh vad glad jag var att jag legat och snusat gott hela den tiden!! haha.

Har bara tagit det lugnt idag - läst, ätit brunch, tittat på teve och snackat med lillsvägerskan.
Strax kommer svärisarna och storsvägerskan med pojkvän och sen blir det familjemiddag. Gött!

Hoppas solen skiner lika fint i morgon som den gjort idag. Vi ska ju åka runt och försöka hitta en kostym till fästmannen så lite fint väder hade varit välkommet. Håller tummarna!

Hoppas ni har en härlig helg!

4.3.11

Ännu en helg...

...full av jobb är på intåg. Men idag fick jag sovmorgon eftersom jag ska öppna tidigt i morgon i stället. Jej. Så jag sitter och knaprar på min frukost i lugn och ro. Härligt!

Tänkte oss till Bryssel efter jobb i morgon kväll. Ska träffa lite kompisar och så tänkte vi använda vår lediga måndag till kostymletande åt fästmannen. Ska bli spännande att se vad vi hittar! :)

Nä, nu ska jag fixa lite med ännu ett hemligt projekt som jag startat upp och sen är det dags att åka iväg till affären.

Trevlig helg hörrni!

2.3.11

En vän i en kåta

I dagarna flyttar en vän, närmare bestämt min kära sömmerskas pojkvän, ut i de värmländska skogarna för att gå själhushållningskurs. Och eftersom han inte fick plats på det vanliga internatboendet så hittade han ett alternativt boende - en kåta (!).

Om hur denna nyutbildade smed (!) har det i sin kåta och vad han lär sig på sin självhushållningskurs kommer man att kunna läsa på hans blogg: http://johanskogsgangare.blogspot.com/. Titta gärna in och läs om detta alternativa leverne. Väldans spännande tycker jag!

Det börjar dra ihop sig nu...sju veckor kvar till "den stora dagen" och bröllopsfixeringen är, om möjligt, ännu större än tidigare i år. Jag känner dock att jag har rätt så bra koll på saker och ting, och hoppas att svärmor har koll på de grejer hon för tillfället tagit hand om. heh.

Ett tecken på att det snart är dags är att fästmannens bestman ringde i förmiddags och ville dela med sig av planeringen inför svensexan. muahaha. Spännande! Jag har fått i uppdrag att ordna lite saker här på hemmaplan inför kidnappningen. Jag ÄLSKAR överraskningar (även när det är jag som ska överraska andra) och ser verkligen fram emot att få hjälpa till lite. De har dock inte delat med sig så mycket om vad de tänker hitta på...blir spännande att se. Dröjer en liten stund ännu iofs...

Nu ska jag pyssla lite. Godkväll!

1.3.11

Telefonkväll

Franskan blev inställd idag och det såg jag som ett tecken på att jag borde spendera kvällen med att göra viktiga saker. Som att till exempel ringa en massa bröllopssamtal m.m. Så nu har det telefonerats med modern, svärmor, brorsans telefonsvarare, scouter här i Aywaille, scoutchefer i Bryssel, m.fl... Phew. Blir mycket på en gång, men skönt att kunna pricka av lite grejer på listan.

Nu ska jag försöka få tag på min kära sömmerska och sen ska det fixas lite annat smått och gott.
Och så ska ju middagen lagas till fästmannen också. Hej vad det går!

OCH - var ute och petade lite i mina rabatter i förmiddags: mina lökar börjar titta fram ordentligt nu! Överallt kommer det upp små gröna knoppar. Det är så spännande så jag vet inte var jag ska ta vägen! Mina första egenhändigt planterade vårblommor! Håller iofs tummarna för att de inte alla hinner titta upp och blomma över innan april, men men...i så fall får vi väl plantera nytt. :)

Godkväll!